Kreativ køkkenindretning: 3 tips til det kompakte køkken

En stor del af danskerne bor i byerne, hvor der er mindre kvadratmeter for pengene og det derfor kan være svært at fåpladsen til at række – især i køkkenet, hvor mange af dagligdagens timer udspiller sig. Indretningen af køkkenet kan imidlertid gøre meget for at skabe mere luft i rummet og fåpladsen til at virke mindre trang. Læs med og bliv klogere på, hvordan du ved hjælp af kreative løsninger kan udvide det kompakte køkken. Eksempelvis kan du finde opdateringer fra dit lokalområde via nyheder Vejle, hvis du ønsker at følge med i, hvad der trendy, netop hvor du bor.

Hav multifunktionelle møbler

I det kompakte køkken er der mange funktioner og begrænsede muligheder for inventar. For at udnytte pladsen bedst muligt gør du derfor klogt i at investere i møbler, der kan have flere funktioner påén gang. Et godt eksempel er rullebordet, der kan opbevare alverdens køkkengrej eller service, og som kan give dig lidt ekstra bordplads, hvor der er brug for det. Påden måde har du et ekstra bord, når du tilbereder maden, eller hvis der er brug for en ekstra spiseplads.

Brug væggene

Med småhylder og diskrete knager eller kroge påvæggene kommer man utrolig langt. Gransk dit køkken for tomme vægge og tøv ikke med at sætte en hylde op her og der. Du får meget mere plads til rådighed og bordpladsen bliver samtidig fri, såder er god plads til madlavningen. Heldigvis er det ogsåblevet meget moderne at hænge blandt andet køkkenudstyret op påvæggene –at udnytte væggene har således både en praktisk og en æstetisk værdi i det lille køkken.

Find unikke løsninger

Nogle steder er det særligt udfordrende at udnytte den trange plads. En måde at gøre det påer ved at investere i specialdesignede møbler såselv hjørnerne, skråvæggene og de småmellemrum ogsåkommer i brug. Du kan både fåspeciallavede hylder og opbevaringsmøbler og unikke spiseborde og stole. Undersøg nettet for håndværkere eller forretninger –eksempelvis via nyheder Vejle -, der tilbyder skræddersyede løsninger til køkkenet og gør brug af deres rådgivning, sådu kan finde frem til de bedste løsninger.