Lej en bil til bilferien

Bilferien er den klassiske familieferie, hvor I alle samles i én bil og kører afsted mod mere interessante destinationer. Man kan vælge at tage sin eventuelle egen bil i brug, når land, rige og Europa skal køres tyndt. Nogle foretrækker dog at leje en bil til dette formål – enten fordi man ikke lige er ejer af en bil, eller fordi tanken om en lejebil til turen er mere attraktiv. Hvis du f.eks. er øm om din bil, og der helst ikke skal ske noget med din elskede bil, eller hvis du er i tvivl, om din bil kan klare den hårde tur – så lej en bil. Der er mange muligheder for erstatninger til din egen bil, som kan tage slagene fra bilferien og holde alle 12 runder. Men for at bilen faktisk skal kunne stå oprejst efter alle tæskene, så skal du huske at gå efter en bil, der har kvalifikationerne til at kunne overleve bilferiens strabadser, og måske også en bil der kan gøre bilferien mere nydelsesfuld. Når tiden kommer til at udvælge bilen, så lej en bil (hos Fire Hjul eller lign. udlejningsportaler) med bagtanken om, at bilen er til dette specifikke formål (bilferie), og det er dermed dét der skal bestemme bilen.

Hvilke biler giver den bedste bilferie?

Bilferien byder på forskellige udfordringer der kan knockoute din bil. Så udvælg bilen med omhu, og vælg bilen ud fra de kriterier du ser som relevante og vigtige for din biltur med familien. Nogle af disse overvejelser kunne være:

  • Det kan være dejligt med masser af plads. Især hvis I er en stor familie med mange børn på bagsædet – Bileksempler til dette problem: SEAT Alhambra (809 L i bagagerum, benplads, plads til 7).
  • Der kan være langt mellem tankstationerne på turen, og du gider måske ikke holde ind hver time for at tanke – Bileksempler til dette problem: Honda Civic Tourer 1.6 i DTEC (kan køre 21,9 km pr. liter, og den er stadig stor nok til hele familien).
  • Komfort og flashing. Hvis det blot handler om at spendere og nyde livet og blikkene fra de andre misundelige familier på campingpladsen, så vælg eventuelt: Renault Espace eller Tesla model S

Husk at glæden kommer først

Lige meget hvilket problem I ser som størst, så er det vigtigste dog, at I vælger en bil, I kan nyde turen i. Førsteprioritet er jo at nyde ferien, så kommer alt det praktiske efterfølgende.