Lider du af tandlægeskræk?

Det er de færreste, der nyder at læne sig tilbage i tandlægestolen. De fremmede lyde, lugten og følelsen af, at tandlægerne roder med dine tænder, er ikke just det mest behagelige, man kan foretage sig. Der findes da også dem, der har direkte tandlægeskræk. Det afholder dem fra at tage til tandlægen, hvilket ikke er godt for tænderne.

Droppes de jævnlige tandlægebesøg, starter det en ond cirkel, der er svær at komme ud af igen. Oplever man problemer, har man ikke lyst til at gå til tandlægen. Så udvikler problemerne sig måske til det værre, og man frygter måske at modtage dårlige nyheder, hvilket også afholder en fra at tage til tandlægen.

Er du en af dem, der lider af tandlægeskræk, kan du sikkert godt nikke genkendende til følgende. Angsten, de mange tanker og din frygt for, hvordan du reagerer, er altoverskyggende. Har du det sådan, er det vigtigt, at du finder en tandlæge, der kan hjælpe dig med dine udfordringer. Heldigvis findes der tandlæger i hele Danmark, der forstår at tage hånd om patienter med tandlægeskræk.

Det er vigtigt, at du er tryg ved din tandlæge. Du får kun den bedste oplevelse, hvis du har det godt med situationen, så tag dig gerne tid til at finde den helt rigtige tandlæge, hvor du har den bedste mavefornemmelse.

 

Vælg en tandlæge, der tager hånd om dig

Har du tandlægeskræk, er det vigtigt, at du vælger en tandlæge, der kan tage hånd om dig og dine tanker angående det at sætte sig i tandlægestolen. Eksempelvis finder du en tandlæge i Svendborg, hvor de tilpasser dit forløb efter din tandlægeskræk.

Mange steder kan dit behandlingsforløb blive tilrettelagt således, at du føler dig tryg ved det. Vil du have det hele overstået på en gang, kan det lade sig gøre, og er du mere tilpas med at dele det op i flere bidder, så kan det mange steder også arrangeres.

Har du tandlægeskræk er det i bund og grund bare vigtigt, at du udtrykker det overfor dine tandlæger. De har forståelse for det, og de vil også kunne give dig en masse råd til, hvad du kan gøre for at slappe bedre af under processen. Har du behov for at få alt gennemgået minutiøst, gør tandlægerne gerne dette, og er der visse ting, du er mere nervøs for end andre, så vil din tandlæge også være meget påpasselig omkring dette. Det kan eksempelvis være nåle eller maskinerne, der bliver anvendt. Mange steder er det faktisk også muligt at modtage lidt beroligende medicin, inden tandlægerne starter på din behandling.