Når gulvet ikke bare er det, du træder på

Der findes mange former for gulv, men ofte tænker vi ikke så meget over, hvad vi egentligt går rundt på. Gulvet er der bare, og så glemmer vi at lægge mærke til det. Men faktisk er der god grund til at kaste et blik på dit gulv og overveje hvilken indflydelse, gulvet har i rummet. Du vil måske blive overrasket over, hvor stor forskel det kan gøre at have et mørkt gulv modsat det at have et lyst gulv. Et lyst gulv kan skabe en let stemning, mens et mørkt gulv kan give hele rummet karakter. På gulvlageret.dk kan du finde et stort onlinesalg af al gulvbelægning. Du kan se nærmere på gulvene på tæt hold og finde den type, der passer allerbedst til dig og din bolig.

 

Herunder får du en kort indføring i hvordan og hvornår, det kan være godt at bruge de forskellige typer af gulv.

 

  • Laminatgulv: Laminatgulv er billigt og praktisk. Det kan bruges i stort set alle rum. Denne type gulv ses ofte på offentlige steder, såsom skoler og hospitaler, fordi det samtidig er let at rengøre. Det er ikke anbefalelsesværdigt at bruge laminatgulv på badeværelset på grund af rummets fugtighed.

 

  • Trægulve: Trægulve er smukke og kan give et naturligt udtryk i hjemmet. Går du efter en nordisk stil, så er trægulve også et oplagt valg. At have et smukt trægulv kræver, at du er villig til at vedligeholde det med gulvvask og træolie af og til. Men det er slet ikke så besværligt, som det lyder.

 

  • Sildebensparket: For et elegant udtryk kan du vælge sildebensparket. Udtrykket er eksklusivt og tidløst, og måden, som gulvet ligger på, skaber en dynamik i rummet, der ikke opnås med andre typer gulv.

 

  • Gulvtæpper: Gulvtæpper er hyggelige og er især at foretrække i rum, hvor der skal hviles og slappes af. Et soveværelse kan føles ekstra blødt og behageligt, hvis du vælger et vamset tæppe på gulvet. Gulvtæpper er desuden lette at udskifte, så du kan roligt prøve det af.

 

  • Fliser og klinker: Fliser og klinker er populære, når der ønskes et moderne og råt udtryk. Mange danske hjem er udstyret med fliser og klinker, fordi det også er et praktisk valg.

 

Når du vælger gulve til din bolig, kan det være fornuftigt at lade gulvene være gennemgående i flere rum. Det skaber sammenhæng og gør stilen gennemført og tjekket.