Nyt tag eller blot en understrygning?

Rigtig mange huse er opbygget med plast i undertaget, og som tiden går begynder det at mørne eller blive porøst, hvilket i sidste ende medfører, at taget bliver utæt. Løsningen er faktisk enkel og billig, man behøver nemlig ikke at skifte hele taget. Når man skal lave understrygning af tegltag, opvarmer man en elastisk fugemasse, så den kan tåle de højre temperaturer, der kan forekomme om sommeren, og så taget er tæt om vinteren. Man ser specielt, at husene fra 1970’erne og 1980’erne har dårlige underetage, som er er lavet af plastik. Plastik kan ikke tåle store temperatursvingninger eller solens ultraviolette stråler, og derfor har disse taget det ikke særlig godt i dag. Problemet kan løses ved at lave en understrygning af tegltaget.

En understrygning af tegltaget foretages, som navnet også indikerer, inde fra loftet. Fugemassen som bliver brugt til understrygning af tegltag, har alle de samme gode genskaber, som den fugemasse, der bliver brugt til at lave overstrygning. Fugemassen er kendt for sin lange holdbarhed og den måde hvorpå den beskytter imod indtrængning af slagregn og fygesne. Så har du et hus med et dårligt undertag, vil en understrygning helt klar løse dit problem. Ved at foretage en understrygning af tegltag, forlænger du altså tagets levetid samt du får repareret de utætheder, der nu måtte være.

 

Vedligeholdelse forlænger levetiden

Alle tegltag vil løbende kræve vedligeholdelse og understrygning er derfor et must, hvis man vil forlænge sit tegltags levetid. Når man laver en understrygning af tegltag bliver alle utætheder repareret og det bliver gjort modstandsdygtigt overfor det danske vejr. Det første man gør, når man skal understryge et tegltag, er at fjerne gammel og revnet understrygning. Der kan nemlig godt sidde rester fra sidste gang der blev foretaget en understrygning af tegltaget – og det skal fjernes som det første. Det sidste man gør er at foretage den egentlige understrygning eller fugning.

Understrygning af tegltag behøver ikke nødvendigvis kun at bruges ved gamle ødelagte huse. Det bliver også brugt ved renovering af nyere huse. Det kan også være en god ide at lave en understrygning af tegltag i forbindelse med nybyggeri, hermed sikrer man sit hus mod slagregn og fygesne på loftet.

Rigtig mange underetage er i dårlig stand, og det er vigtigt at man får det repareret i tide. Er du usikker på, om dit tag trænger til at blive fikset, så kan du finde hjælp hos MP Energibyg, som ved alt om understrygning af tegltag.