Nyt tag på huset? Hav dette med i overvejelserne

At skifte tag på en bolig er et stort projekt. Ikke desto mindre er det nødvendigt sommetider, og noget, der bare skal gøres. Det kan eksempelvis være nødvendigt at skifte tag, hvis taget er så nedslidt, at det ikke længere holder tæt. Et utæt tag kan forårsage mange skader på hjemmet, og bør derfor fikses med det samme. Det kan også være, at taget et dårligt isoleret, så varmeregningen bliver alt for høj – hvis det ikke er muligt at efterisolere, kan det være nødvendigt at skifte taget. De følgende ting bør du have med i overvejelserne, hvis dit hus trænger til et nyt tag.

Passer taget til huset og dets stil?

Det kan lyde underligt, men rent arkitektonisk har taget stor betydning for husets udseende. Hvis tag og resten af huset ikke passer sammen, kan det nedsætte værdien af huset, når det eventuelt skal sælges. Hvis du ikke selv har forstand på det arkitektoniske, kan du rådføre dig med en professionel eller google dig frem til, hvilke tage passer bedst til hvilke huse.

Kan det betale sig at ordne andre ting på samme tid?

Når taget alligevel skal af, bør du overveje, om du eksempelvis skal have renoveret loftsrummet, så det kan blive til beboelse, eller om huset trænger til en forbedring i isoleringen. Når taget først er lagt, går der forhåbentlig lang tid, før det skal skiftes igen, og det er derfor fornuftigt, at ordne flere ting på samme tid.

Hvilket materiale skal du vælge?

Der findes mange forskellige materialer til tage, og de har alle forskelligt udseende og forskellige egenskaber. Der er også stor forskel og holdbarhed i de forskellige materialer, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Tag eventuelt en snak med en blikkenslager, og få hjælp til, hvilket materiale, du skal vælge. Læs mere her, og find en blikkenslager i Haderslev, Kolding, Sønderborg og Åbenrå.