Oplev det fantastiske Island

Det er langt om længe blevet tid til ferie, men hvor skal turen gå hen? Prøv noget nyt og rejs en tur nordpå, hvor Nordatlanten møder Ishavet. Her finder du Island, som er garant for en mindeværdig oplevelse, der vil gøre stærkt indtryk på dig. Foruden det enestående islandske natur- og dyreliv, er landets indbyggere utroligt gæstfrie og imødekommende. De lever i pagt med naturen, sideløbende med de moderne omgivelser, i dette unikke land.

Natur og kultur

Den islandske natur er særlig kendt for at være ganske kontrastfyldt. Her finder du både is og vulkaner samt gletsjere, gejsere og varme kilder. Den vulkanske aktivitet i undergrunden er forsat med til at forme landets overflade og give landet dets karakteristiske udtryk. Island byder også på åbne vidder, bjerge, dale og dybblå søer alt afhængigt af om du befinder dig i den sydlige, nordlige eller østlige del af landet. Generelt er de fleste mennesker bosiddende langs kysterne, da Islands centrale del primært er ørkenområde. Lidt under halvdelen af landets indbyggere bor i hovedstaden Reykjavik, som ligger på de sydvestlige breddegrader. Reykjavik har et rigt kulturliv på højde med større hovedstæder, og byen har alt hvad hjertet begærer i forhold til museer, gallerier, butikker, restauranter, barer osv. Der er også mulighed for at bevæge dig lidt væk fra turiststien og f.eks. gå på jagt efter en af de mange naturlige termiske bassiner i nærheden.

Forskellige udflugtsmuligheder

Der findes et væld af forskellige udflugtsmuligheder på Island, hvad end man er til. Mange vælger at tage på kør-selv ferie og på egen hånd rejse efter de fantastiske vulkaner, gletsjere, gejsere, varme kilder og vandfald. En kør-selv ferie giver mulighed for at tilrettelægge både tempo og prioriter helt selv. Det er naturligvis også muligt at tage på diverse guidede ture. Er det i højere grad faunaen der trækker, er der også tilbud på rejser, som har fokus på det landets unikke dyreliv. Her kan du f.eks. tage på hvalsafari i håbet om at spotte en spækhugger, en pukkelhval eller en delfin. Fugleture er også meget populære, da Island har et særdeles rigt fugleliv. Her kan du få øje på den velkendte atlantiske lunde, bedre kendt som søpapegøjen, eller måske en sjælden havørn. Island har noget for enhver smag. Er du interesseret og bosiddende i Danmark, kan du læse mere om ferie på Island her.