Opnå en god søvn efter ferien

Vi kender alle det, at det er skønt med en god ferie, og det er en god måde at få ladet batterierne op på. Men det er som om, at når vi kommer til den sidste feriedag, så møder vi en mur mandag morgen. Det føles uoverskueligt at komme op, og det har muligvis været svært at falde i søvn dagen før. Derfor skal du ind i en god søvnrytme igen, som er helt grundlæggende for, at du kan fungere på arbejde. Derudover kan det også være en god idé at få opdateret sig selv på de seneste opdateringer – både på arbejdet men også i lokalområdet. Mangler du nyheder fra lokalområdet, så kan du nemt og hurtigt finde Aalborg nyheder, så du er opdateret og klar til at gå på arbejde, og herunder kan du få gode råd til, hvad du kan gøre for at komme ind i en god rytme efter ferien.

 

Fra total afslapning til arbejdspres

Nogle kan opfatte tiden efter ferien som utrolig grå og trist, og der er faktisk mennesker, som rammes af depressive symptomer. Det skyldes formentlig, at man går fra en rolig ferie, hvor tiden bare går, uden at man tænker over det, og så kommer den kontrastfyldte hverdag. Her tikker tiden afsted, og der er meget, som skal nås, inden man kan gå hjem fra arbejde.

 

For de der normalvis oplever en presset hverdag, kan de komme til at tage arbejdet med ind i ferien. Så risikerer man, at arbejdspresset hurtigt aktiveres igen, og så har ferien ikke været til så meget nytte. Her skal man prøve at lægge arbejdet helt væk, og med andre midler kan det lykkes at få energi og glæde til arbejdet igen.

 

Råd til at komme tilbage med fornyet energi: Søvn

Noget af det, som har mest betydning for, om du kan håndtere hverdagen igen er især at få en god nattesøvn. Ifølge forskere skal der lukkes ned for ferie-snacks som chips eller drikke som kaffe og alkohol før sengetid. Det skyldes, at disse varer indeholder opkvikkende stoffer, som gør det svært at sove, og så kan du ikke præstere optimalt den efterfølgende dag.

 

Desuden bør du i slutningen af ferien begynde at tilpasse søvnmønsteret. Gå tidligt i seng og få 7-9 timers søvn, og stå udhvilet tidligt op. Så bliver det lettere at stå op efter ferien. Det kan også være smart at opdatere sig på de lokaler nyheder – eksempelvis Aalborg nyheder – så du ikke har en søvnløs nat over de mange fremtidige samtaler, som du ikke kan følge med i på arbejdet, fordi du ikke er opdateret på lokalområdet.