Opnå rygestop med hjælp af en hypnoseterapeut

Er du ryger og vil du gerne stoppe med at ryge? Hvis du kan svare ja til dette spørgsmål, så ved du sandsynligvis også, hvilken jungle af tilbud der findes i forbindelse med rygestop. Det kan være vanskeligt at blive klog på, hvad der vil virke for dig. Du har sikkert hørt om en stensikker metode fra én kollega, som den næste kollega så straks siger, at det har jeg prøvet, og det virker ikke. Så selvom man skulle tro, at den største hurdle ved et ønske om at blive røgfri er at tage selve beslutningen, så er der masser af faldgrupper til at gøre selve udførelsen besværlig. Men fortvivl ej!

 

Din vilje er vigtig. Du skal selv ville!

Først og fremmest skal du selv ville stoppe. Motivationen kan komme mange steder fra: din partner er træt af røgen, dine børn holder sig for næsen, når du kysser dem godnat, chefen er træt af dine rygepauser, dine hårdtjente penge går i bogstaveligste forstand op i røg eller dit helbred skranter. Ja, der er rigtig mange gode grunde til at ville stoppe med at ryge. Desværre er det ikke bare en vane, man skal bryde, hvilket kan være svært nok i sig selv, men det er også en vane, man er fysisk afhængig af på grund af nikotinen i cigaretterne. Derfor kan det give rigtig god mening at søge professionel hjælp og vejledning.

 

Søg hjælp og vejledning både professionelt og i dit netværk

Man kan søge hjælp og støtte mange steder. Både hjemme hos sin partner, men også på arbejdspladsen, hvor kollegaers og eventuelt chefens støtte kan være med til at gøre en forskel. Mange søger hjælp på deres lokale apotek, hvor de også gerne kommer med gode råd. Nogle apoteker tilbyder ligefrem rygestop kurser. Det potentielle problem ved hjælp fra apoteket er, at de typisk tilbyder rygestop ved hjælp af de produkter, de sælger. Naturligt nok! Desværre er disse produkter typisk nikotinholdige, så hvis man gerne vil undgå dette, skal man måske søge hjælp en anden vej. Rigtig mange mennesker har i årenes løb fået hjælp til rygestop af hypnotisører.

 

Få professionel hjælp fra certificeret hypnoseterapeut

Hvis man opsøger en hypnoseterapeut for at få råd, hjælp og vejledning til et rygestop, så får man via samtaler og hypnose hjælp til at håndtere den fysiske og følelsesmæssige afhængighed, som cigaretterne skaber. Terapeuten tager udgangspunkt i, at ingen er født ryger. Sagt lidt poppet, så sidder der en ikke-ryger indeni os, der gerne vil ud igen. Man kan hjælpes og vejledes til igen at få kontrol, for det første enhver form for afhængighed gør, er at fjerne vores kontrol i en eller anden grad. Det er ikke længere os, der bestemmer men vores afhængighed. Via blandt andet hypnose kan man få kappet afhængighedens kontrol, så man igen selv bliver ”chef i eget hus”.

 

3 gode råd

Skal man kort opsummere tre gode råd til folk, der gerne vil opnå et rygestop:

  1. Vilje!
  2. Opbakning i netværket.
  3. Søg eventuelt professionel hjælp.