Optimer din bolig med et pillefyr

Med et træpillefyr kan du spare mange penge på din varmeregning. Dog skal det ses som en investering, der på den lange bane giver et godt afkast. Et træpillefyr varierer meget i pris, derfor er det vigtigt at vælge et, som ikke kun er billigt men også lever op til dine krav, så det ikke bliver en skuffelse at vælge denne løsning.

 

Hold øje med pris og kvalitet, når du vælger træpillefyr

Ofte hører man om, at pris og kvalitet hænger sammen. Det er også tilfældet med et træpillefyr. Du får det, som du betaler for.

 

  • Vælger du eksempelvis et manuelt træpillefyr, så er der meget arbejde, ift. hvis du vælger et fuldautomatisk eller delvist automatisk træpillefyr.

 

  • Træpillefyret bruger strøm til motoren, til at få sneglen til at dreje rundt og til transportøren som giver træpillefyret træpiller. Derfor er det vigtigt at vælge et fyr, som har A i energimærkning.

 

  • Det er vigtigt at det træpillefyr, du vælger også passer til dit hus. Hvis anlægget har en for lille ydelse, så vil det ikke kunne varme dit hus op tilstrækkeligt. Det samme gør sig gældende for et anlæg, som har en for stor ydelse. Da det økonomisk set vil være for dyrt at holde kørende, da det med automatisk brændekedel ikke vil kunne gemme på varmen, som en akkumuleringstank kan, hvis der bliver produceret for meget.

 

  • Levetiden for et træpillefyr kan især ses, ift. hvilken tykkelse materialet har. Her tænkes der på kedlens stålplader. Hvis materialetykkelsen er høj, så mindskes risikoen for en gennemtæret kedel og forlænger levetiden. Jo tungere kedel, jo større holdbarhed. Gå derfor som tommelfingerregel efter en kedel, der er minimum 5 mm tyk.

 

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge?

Der er rigtig mange steder, hvor du kan købe og se på pillefyr. Bor du f.eks. i eller nær Billund, kan EgKris Smedie & VVS hjælpe dig med at finde det pillefyr, som passer til dine behov og dit hjem. De vil både kunne rådgive dig ift., hvorvidt et pillefyr er den rigtige løsning for dig, men også hjælpe dig med at finde en anden løsning, hvis det giver bedre mening ift. din bolig.