Pålidelig opvarmning af din bolig igennem varmepumper

Hvis du ønsker en miljøvenlig, økonomisk og pålidelig varmekilde til dit hjem, så skal du i særdeleshed til at kigge på varmepumperne. Her finder du en varmekilde, som bryder med traditionelle typer opvarmning af hjemmet. Denne nyskabende pumpe kan nemlig udnytte din boligs omgivelser til opvarmning af selve din bolig. Du kan så at sige hive varmen ud fra jorden og luften, hvorefter denne pustes ind i dit hjem og varmer dette op.

Varmepumpen er grundlæggende en effektiv, økonomisk og miljøvenlig måde at opvarme boligen på – du bør dog spidse ører, hvis du vil opnå den mest pålidelige opvarmning.

Vand frem for luft – maksimal pålidelighed

Teknologisk Institut har foretaget en række undersøgelser af varmepumperne på det danske marked, da det er relevant at eftertjekke disse i sømmene. Dette er med til at sikre dig som forbruger, så du ikke bliver snydt af flotte salgstaler og fine deskriptioner af produkterne. Fundene er dog ganske entydige – varmepumper er generelt pålidelige, og de lever for det meste op til dét, de lover.

Der er maksimalt tale om brodne kar mellem alle de ærlige forhandlere, men hvis der skal understreges ét problematisk element i varmepumpemarkedet i Danmark, så er det i særdeleshed luft til luft varmepumperne. Her fandt man, at 2 ud af 7 A-energimærkede varmepumper ikke levede op til denne energimærkning. De skulle have haft lavere mærkninger, og de var derfor ikke så effektive, som de postulerede.

Troværdighed på det danske marked

Der er dog generelt troværdige varmepumper at finde på det danske marked. Hvis du vil være helt sikker på, at du ikke får fingrene i én af de varmepumper, som ikke holder, hvad de lover, så kan du blot benytte dig af Energistyrelsens godkendelser. Energistyrelsen har nemlig skabt en liste over varmepumper, som du trygt kan vælge i blandt, da disse er kvalitetssikrede og eftertjekkede. Her er du sikker på ikke at købe katten i sækken, når du vil investere i en fornuftig varmekilde til dit hjem. Disse varmepumper kan du være helt sikker på, men det kan også være en dyr fornøjelse at investere i en, og det kan derfor være en fordel at undersøge sine lånemuligheder, hvis man gerne vil være 100 % sikker på, at man ikke kommer i økonomiske problemer i fremtiden.