Pift din bruseniche op med tre ting: Brusevæg, gulvafløb og sæbehylde

Brusenichen er en central del af badeværelset. Den kan være kedelig at se på, men dette behøver langt fra at være tilfældet. Du kan nemlig pifte din bruseniche op med flere ting, som gør den både flot og funktionel. Hvis du skal have en ny og flot bruseniche, eller blot trænger til lidt fornyelse i din nuværende bruseniche, kan du få inspiration i denne guide. Her kan du nemlig læse om, hvordan brusevæg, gulvafløb og sæbehylde kan pynte og give den ellers kedelige bruseniche et eksklusivt udseende.

Giv badeværelset lys med en brusevæg i glas

Mange bruger et badeforhæng til brusenichen, så vandet fra bruseren ikke løber ud på badeværelsesgulvet. Hvis du ønsker et mere eksklusivt look, der samtidig holder vandet inde i brusenichen, bør du overveje en brusevæg i glas. En brusevæg i glas giver dit badeværelse lys og får din bruseniche til at fremstå mere let. Du kan desuden få brusevægge, hvor glasset er behandlet med nanoteknologi, der gør brusevæggen nemmere at vedligeholde og reducerer rengøringen til et minimum. Brusevæggene passer ind i alle badeværelser og fås i flere designs: Du kan både vælge, om glasset skal være helt gennemsigtigt eller med eksklusiv dekoration. Brusevæggene fås i flere størrelser og kan både højre- og venstrestilles.

Vælg et flot og funktionelt gulvafløb

Ofte er brusenichen udstyret med det velkendte kvadratiske gulvafløb, men i dag kan du få flere forskellige typer af gulvafløb, som pynter i din bruseniche med et lækkert og funktionelt design. Du kan eksempelvis vælge et linjeafløb, som er blevet meget populært gennem de seneste år. Et linjeafløb er lineært og kan både placeres op ad væggen eller placeres frit i gulvet uafhængigt af vægge. Det smarte ved et linjeafløb er, at det har patenterede vægflanger, som går op ad væggen, hvilket betyder, at vandet fra afløbet ikke kommer i kontakt med de bagvedliggende konstruktioner, som ikke tåler vand – du skal derfor ikke være nervøs for, at der opstår svamp.

Du kan også vælge et hjørneafløb til din bruseniche, som bygger på de samme principper som linjeafløbet grundet de patenterede vægflanger. Hjørneafløbet placeres derimod i hjørnet, hvilket giver mere plads. Hvis pladsen er trang på dit badeværelse, kan et hjørneafløb derfor være en god løsning, da det er lille og diskret.

Opbevar dine badesager på en sæbehylde

Når du er i bad, er det praktisk at have et sted, hvor du kan opbevare din sæbe og shampoo, så du undgår, at det fylder på gulvet eller på termostatbatteriet. Det kan derfor være en god løsning at have en hylde i din bruseniche, hvor du netop kan placere de ting, som du bruger i badet. Du kan få en sæbehylde, som specielt er designet til badet, da den har huller, som gør, at vandet let løber væk. En sæbehylde opfylder ikke kun et praktisk behov: Den pynter også på en kedelig badeværelsesvæg og den fås i flere forskellige designs. Du kan endda få sæbehylder, som matcher dit gulvafløb, så du fuldender det eksklusive bruseniche-look. Ligesom med gulvafløbet kan du desuden vælge, om sæbehylden skal være en linje- eller hjørneversion.

Uanset om du vælger en brusevæg i glas, et funktionelt gulvafløb, en smart sæbehylde eller alle tre ting, giver du din bruseniche, og ikke mindst dit badeværelse, et eksklusivt udseende.