Puds dine vinduer som en professionel

Uanset om du bor i Nordjylland i nærheden af Randers eller på Sjælland, så er vi alle enige om, at det er træls, at solen skinner ind, når vinduerne er beskidte. Solen afslører urenhederne, og det betyder, at det er blevet tid til at pudse vinduerne.

Tips og tricks til din vinduespudsning

Teknik og hurtighed

Hemmeligheden bag vinduespudserkunsten er at du skal vaske vinduerne grundigt og hurtigt. Når ruden er sæbet godt ind, tager du en vinduesskraber og skraber vandret, hvorefter du drejer håndleddet i hjørnerne i et jævnt og hurtigt tempo. Der må gerne være et par centimeters overlap imellem banerne.

Kold eller lunken vand

Når du skal agere vinduespudser er det vigtigt, at du enten bruger koldt eller lunkent vand, der er tilsat sæbe, som ikke indeholder hverken parfume eller farve. Derudover bør vandet heller ikke indeholde kalk. Hvis dine vinduer er ekstra fedtet, så kan du tilsætte en lille smule salmiakspiritus i sæbeblandingen. Det opløser alt fedt, men bør anvendes med omhu.   

Vinduer i højden

Hvis du har et hjem, hvor der er vinduer på anden sal, så kan du starte med at vaske dem indefra og eventuelt ansætte en professionel vinduespudser til at klare de udvendige vinduer. Hvis du vælger at ringe efter en professionel, så afhænger prisen af antallet af vinduer, deres placering og størrelsen af vinduerne.

Undgå striber på vinduerne

Selvom du gerne vil være professionelle vinduespudser, så har de en fordel ved erfaring og teknik. For eksempel så vil en dygtig vinduespudser ikke polere ruderne efterfølgende, da resultatet skal være perfekt, når vandet er tørret. Hvis du dog oplever, at der kommer striber på ruden, så kan du vælge at polere striberne væk med et viskestykke. Det skal dog være lavet af fine fibre, så det ikke smitter af på glasset. Vinduespudsere kan benytte glasklude, som ikke efterlader hverken støv eller fibre.