Sådan er du opmærksom på din hunds signaler

Hunden er et kært familiemedlem hos rigtig mange danskere. Det er menneskets bedste ven, som er der i medgang og modgang. For at gøre sin hund så lykkelig som muligt kræver det dog, at man forstår dens forskellige signaler. Læs med her og få 3 tips til, hvordan du læser din hunds signaler og er opmærksom på dens behov.

  1. Ørenes signaler

Hunden har en afsindig god hørelse. Derfor er det super vigtigt at være opmærksom på deres reaktioner og tale meget sagte. Man må aldrig råbe ad en hund, fordi hunden hører alting meget mere voldsomt, end mennesker gør. Som en generel regel kan man sige, at fremadrettede ører viser styrke hos hunden, og bagudrettede ører viser underlegenhed eller venlighed.

  1. Kløe og hudirritation

Det er også vigtigt at holde øje med hundens generelle sundhed. Hunde kan ligesom mennesker også få allergi. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, om din hund klør sig særligt meget, har rødme eller irritation på huden. Allergi kommer ofte som en reaktion på noget i hundens omverden eller fra hundefoder. Hos Vetboxen kan du få foder til hunde med allergi.

  1. Når hunden gør

Grunden til, at mange tamme hunde gør af fremmede eller andre dyr, er at de ikke kan bruge deres naturlige reaktionsmønster. Normalt ville en hund undersøge personen eller det andet dyr, før de tog stilling til, hvordan de skulle opføre sig overfor den fremmede. Men da tamme hunde ofte er i snor eller i en indhegnet have, er det ikke muligt.

Derfor bruger hunden gøen til at ’advare’ flokken om, at der kan være noget på færde. Mange hunderacer er endda fremavlet til at gø – fordi de har skullet vogte dyr eller mennesker. En gøen kan dog også være en opfordring til leg i sociale situationer.