Sådan får du den pæneste plæne

Når det kommer til at passe sin plæne, så er det ikke så mange, som rent faktisk gør en indsats for det. Hvis du er en af de få, som virkelig gerne vil have en plæne, som er tæt, grøn og blød, så er der rigtigt mange forskellige ting, som vil gøre vækstbetingelserne bedre for din plæne, så du kan få den smukkeste plæne i nabolaget. Her er en liste over de forskellige tiltag, som kan være med til at gøre din plæne pænere end den er nu og så kan du selv vurdere, hvor meget af det din plæne har brug for.

Vand og gødning

Græsplænen er jo en masse forskellige små planter og selvom det forhåbentligt er åbenlyst, så skal man huske, at de skal have vand og næring at leve af. Mange vælger hverken at vande eller gøde plænen, fordi de tror det er nok at lade den stå til. Det er til gengæld slet ikke nok, hvis man forventer at få en af de helt flotte plæner. I Danmark har vi egentlig gode betingelser for plænen, men der kan stadigvæk komme problemer, hvis der er tørke eller hvis jorden ikke er særligt rig på næringsstoffer. Man kan derfor gøde plænen efter anvisningen og vande den efter behov for at få den til at gro pænt, men hvis næringsstofferne ikke når rødderne helt, så er det meningsløst. Det er derfor også en god idé at anskaffe sig en plænelufter, så man kan være sikker på, at næringen når rødderne.

En plænelufter til de dedikerede

Når man vander og gøder sin plæne, så gør man det ovenpå jorden og lader det sive ned igennem for at nære græsset. Hvis jorden er blevet komprimeret af brug, så kan det dog være svært for det at nå helt ned til de dybeste rødder og derfor kan man godt vande og gøde uden den maksimale effekt. Det kan man til gengæld opnå, hvis man lufter plænen med en vertikalskærer. Som navnet antyder laver den vertikale huller eller riller i græsplænen, så man kan få vandet og gødningen helt ned til rødderne og på den måde nære græsset mere direkte. Hvis du gerne vil anskaffe en vertikalskærer, så se alle vertikalskærere i test imod hinanden ved at følge linket i teksten. Så kan du finde den model, som vil egne sig bedst til lige netop din plæne.