Sådan får du perfekte fliser i haven

Hvis du har fliser i din have, så ved du nok også, at der kan være mange problemer med dem. Ofte vokser der ukrudt op af dem, de er beskidte eller noget helt tredje, der gør at du ikke har lyst til at kigge på dine fliser mere.

Dette er problemer som rigtigt mange kender, og det kan være svært at finde ud af, hvad du egentlig kan gøre ved disser skavanker. Men der findes rigtige mange metoder og produkter, der kan hjælpe dig med at få fliserne klar til sommerens selskaber.

I denne tekst er disse tips blevet samlet til dig, så du kan finde ud af, hvad der er godt for lige præcis dine fliser. Hvis ikke du tager aktion og benytter nogle af disse tips, så kommer dine fliser næppe til at se bedre ud.

4 gode råd

1.Ukrudt mellem fliserne. Hvis du oplever at ukrudt og mos gror op gennem fliserevnerne, så kan du benytte et produkt kaldet stenmel. Stenmel kan bruges som fuger mellem fliserne, der forhindre alle planter i at vokse gennem, da materialet er for hårdt.

Stenmel kan også lægges under fliserne, sådan at du forebygger væksten af ukrudt helt fra starten af. Det skal så bare gøres før du begynder på at lægge fliserne.

  1. Beskidte fliser. Hvis fliserne er blevet beskidte hen over årene, og nu er begyndt at få sorte eller hvide pletter, så kan det være en god ide at gøre dem rene. Dette kan gøres med en højtryksspuler, der kan rense fliserne.

Du kan også bruge forskellige rensemidler som for eksempel fliserens eller syre, der opløser alt snavset fra overfladen.

  1. Ujævne fliser. Der kan ofte opstå fordybninger i fliser på bagrund af vand og dyr, der ændre jorden nedenunder. Her findes der ikke noget smart produkt, men problemet skal løses ved at tage alle fliserne op igen, og rette gruset ud nedenunder.

Derefter kan fliserne lægges oven på igen, og du ender med at have flotte og lige fliser igen.

  1. Ødelagt flise. Hvis der er en ødelagt flise i din have, så er den eneste mulighed at tage den op, og erstatte den med en ny. Dette giver det bedste resultat udover, at den nok kommer til at se lidt anderledes ud fra de andre fliser, hvis de har været brugt i lang tid.

Derfor kan du passende, efter at have erstattet fliser, begynde at rengøre de andre, sådan at alle fliserne er ens.

Forebyggelse

Det er vigtigt at tænke over, når du køber sine fliser, hvilken en der passer bedst til ens have, og hvor beskidte de bliver. Nogle fliser er svære at gøre rene end andre, og det kan være værd at overveje når du skal ud, og købe fliser selv.

Husk også at spørge, når du køber, hvordan du bedst passer på netop din type fliser, og om du skal være særlig opmærksom på nogle ting. Sådan får du nemlig mest ud af fliserne, og sikre dig at de holder længe.