Sådan får du plads til juletræet     

Julefester er ikke de samme uden et juletræ. Et juletræ hjælper med at pynte op, og det giver den helt rigtige julestemning, at der står det store grænse træ med alle de fine guirlander musetrapper, stjernen på toppen og alt hvad der ellers hører sig til at pynt, der er fordelt ud på det fine træ.

 

Det kan dog af og til være lidt af et problem at få plads til det store fine juletræ. Især, hvis man befinder sig derhjemme, og man skal have plads til juletræet, fx inde i dagligstuen. Men frygt ikke, er er råd at hente og det kigger vi på i guiden her.

 

 

Sådan skabes plads til juletræet i stuen

 

Undersøg rummet for at finde ud af, hvor meget plads der er til træet og de områder, hvor det kan stå. Undgå steder, hvor træet kan hindre din bevægelse. Se efter steder, der er tættere på vægge, især pejsens side. Fjern eventuelt møblerne, eller flyt det til et andet rum, hvor der er plads til at stille juletræet.

Det kan også være en god ide at købe den rigtige juletræsfod. Du kan finde hjælp til at købe den bedste juletræs fod her.

 

 

Nogle ting man skal huske på, når man skaber plads til juletræet i stuen

 

Sørg for, at juletræet ikke skaber blokering af gennemkørselsvej eller forhindrer beboerne og beboerne i at komme ind eller forlade stuen eller forhindre at se tv. Træet skal placeres et sted i hjørnet, så ingen støder ind i det.

 

Sørg for, at træet holdes væk fra vinduer, så det ikke blokerer for naturligt lys ind i rummet.

Det tilrådes at holde træet et sted, hvorfra det kan ses bedst, så du vander det, pynter det og sætter pris på det mere.

 

Ferien er rundt om hjørnet, og at have et juletræ i stuen vil være sjovt og et stolt øjeblik for dig og din familie. Bare sørg for at måle størrelsen på træet og den disponible plads, så din indsats ikke går forgæves.

 

Vil du vide mere om hvorfor man overhovedet tager et juletræ med ind i stuen til jul? Så har illustreret videnskab skrevet om netop det!