Sådan fikser du et stenslag

Stenslag sker for alle, og det kan være svært at undgå. Netop derfor er det også en ekstra irriterende skade, da den er svær at forebygge. Hvis du er ude for stenslag, er der flere ting, du kan gøre alt afhængigt af skadens omfang.

 

Man kan sagtens køre rundt med et stenslag uden problemer, men det kan nemt blive til en større revne med tiden. Hvis bilens forrude revner under kørsel, kan det være til alvorlig fare for dig selv og andre bilister. Derfor skal man tage et stenslag alvorligt.

 

Den professionelle løsning

Rigtig mange firmaer tilbyder reparation af stenslag. Det kan gøres hurtigt og forholdsvist billigt. Stenslaget må dog ikke være større end en to-krone og ikke have lange revner i glasset. Det er vigtigt, at du dækker stenslaget med tape med det samme. Hvis der kommer skidt og snavs i stenslaget, er det svært at reparere. En reparation kan laves på omkring 20 minutter for mellem 200-300 kroner.

 

Nogle gange bliver stenslag dog så omfattende eller slår en lang revne, så ruden ikke er til at rede. Så bliver det nødvendigt at skifte hele forruden. Prisen er afhængig af din biltype, men koster typisk mellem 2.000 og 4.000 kr. Du kan låne penge hurtigt og nemt hos Minifinans.dk.

 

Gør-det-selv

Der findes et par løsninger, man kan prøve kræfter med selv. Du kan købe reparationskits hos udvalgte forhandlere. Kittet indeholder bl.a. en lim, som kan forsegle hullet.

 

Løsningen vil dog sjældent blive ligeså pæn som hos en professionel.

 

Før du begiver dig ud i en gør-det-selv løsning, bør du tjekke, om din forsikring dækker reparation af stenslaget hos en professionel. Hvis du har en udvidet kaskoforsikring, er det som regel inkluderet.

 

Vigtigst af alt, er i hvert tilfælde, at du gør noget ved stenslaget indenfor rimelig tid. Ellers kan det blive både farligt og dyrt. Derudover kan det faktisk være ulovligt i nogle tilfælde, og din bil går ikke igennem syn næste gang.