Sådan gør du haven mere vedligeholdelsesfri

Du kender det sikkert. I sommerperioden er der masser at se til, og har man samtidigt en have, der skal passes, kan sommerens frie uger hurtigt blive fyldt op med gøremål og projekter. Er det noget, du ønsker at undgå næste sommer, så kan du her læse med for at blive klogere på, hvordan du kan gøre din have mere vedligeholdelsesfri.

Det kan være svært at komme ukrudtet til livs

De fleste der har en have, har på et eller andet tidspunkt opdaget, at det kan være svært at holde ukrudt nede. Især i sommerperioden vokser det hurtigt, og det kan være svært at følge med. Eksempelvis kan du spraye for ukrudt, mens du også kan brænde det væk. Det forsikrer dog ikke, at det ikke kommer igen.

Hold ukrudtet væk med barkflis

Vil du gerne have en pæn have med blomster, buske og træer, så kan det være svært at komme ukrudtet helt til livs. Dog kan barkflis hjælpe med det, hvis du investerer i et ukrudtshæmmende overlag, som placeres på jorden, inden barkflisen kommer på. Få en pæn have med barkflis som gør haven mere vedligeholdelsesfri.

Vælg fliser i stedet for græs

Græs skal slås, og man kan ikke nøjes med én gang om måneden i sommerperioden. Hvis du ønsker at undgå at skulle slå græs hver uge i 3-4 måneder, kan det være en fordel at vælge fliser i stedet for græs. Fliser giver dig også muligheden for, at du kan lave en fin og stor terrasse, hvor der er plads til en masse gæster.

Investér i planter der kan passe sig selv

Man kan både få planter, der kræver en masse kærlighed og slid, mens der også findes planter, der egentligt passer sig selv det meste af tiden. Naturligvis kan de ikke passe sig selv 100 %, men du kan nemt få planter, der ikke kræver det store i løbet af sommeren. Husk dog på at vande dem – især hvis det er en varm sommer.

Har du stadig svært ved at holde haven, kan du med fordel få hjælp af en gartner

Selv når haven er blevet mere vedligeholdelsesfri, kan det være svært at følge med. Er det noget, som du kan genkende, og ønsker du ikke at få jord under neglene, så kan du med fordel få hjælp af en gartner. I sommeren kan det eventuelt være 1-2 gange om måneden.