Sådan indretter du dit badeværelse

Mennesket har altid badet, om det var for hygiejne eller som noget religiøst har det altid været naturligt for os. De første bade blev lavet af oldtidsgrækerne, men de blev mest populære i oldtidens rom. Her forstod man vigtigheden i at holde kroppen ren, og store bade blev lavet, hvor det var næsten gratis at gå i bad. I Danmark blev det dog først populært i middelalderen, men her var det mest hænder og ansigt man vaskede. Badeanstalten kom først til Danmark i midten af 1800-tallet, her efter gik det hurtigt og i dag har næsten alle deres eget personlige bad i deres hjem.

I dag er badeværelset meget mere vigtig, end det var dengang. Men det er desværre et rum, som ofte bliver glemt meget i forhold til indretning. Mange vælger at indrette deres badeværelse, så det er så effektivt som muligt. På den måde ender badeværelset med at se helt klinisk og unaturligt ud. Så hvordan indretter man sit badeværelse praktisk og pænt på samme tid?

Pift badeværelset op med tilbehør i farver

Nogle mennesker fortrækker et klinisk badeværelse hvor alt overflødigt er fjernet. I sådan et badeværelse er det smart at købe hvidt tilbehør som passer ind til de øvrige badeværelseelementer. Hvis du derimod gerne vil undgå det kliniske ”hospital” look er dette meget nemt. Ved bare at tilføje en smule liv til badeværelset i form af planter, grønne farver og træ kan du nemt gå fra et meget stramt look til det mere friske. På denne måde er det også nemmere at vise forskellige nuancer af din personlighed. Med et livligt badeværelse er der ingen grænser for hvad, for nogle ting der passer ind. Men man behøver ikke nødvendigvis kun at bruge pynte genstande, du kan også sagtens bruge ting som har en nyttig og praktisk funktion samtidigt med at de ser flotte ud. Især i badeværelset er dette nemt, da der er et næsten uendeligt udvalg af forskellige produkter. Hvis du ikke er meget til disse to forskellige typer badeværelse, kunne det være at du er mere til det rustikke bad. Her gemmer man ikke rør og armaturer væk, dette kan åbne små badeværelser op, da man ikke behøver store firkantede skabe under vasken. I sådan et badeværelse passer det sterile tilbehør overhovedet ikke ind. Her skal alt holdes råt, og træ er derfor et rigtigt godt værktøj til indretning.

Også med opbevaring kan du være kreativ. Mange vælger at gemme alt væk i skuffer og skabe, men på grund af den store variation i badeværelsesopbevaring kan det være lige så smart at sætte det frem på bordet eller købe en åben reol. Især mærker som Hübsch og bloomingville formår en fantastisk variation i former og farver af opbevaringskrukker, -kurve og så videre.

Husk de helt små detaljer

I badeværelset er det vigtigt at have øje for de små detaljer. Det er begrænset hvor mange forskellige funktioner, man har brug for. Netop derfor skal man ligge stor vægt på de ting man normalt tager for givet, for eksempel, toiletrulleholdere, sæbedispensere, tandkrus og spejle. Med disse kan du virkeligt spille med forskellige farver, former og materialer. Især spejle er vigtige, både sol- og kunstigt lys spiller smukt i spejle. Spejle hjælper også med at åbne badeværelset op, hvis du placerer mange spejle forskellige steder rundt i badeværelset kan det se meget større ud. Udover at spejle kan gøre rummet større fås de også i mange forskellige størrelser, former og farver. På den måde kan du tilføje de rustikke elementer, uden at det tager ekstra plads. Med toiletrulleholdere, sæbedispensere og tandkrus har du også en vanvittig forskellighed i hvad du kan gøre. Disse elementer har også en utrolig vigtig plads i badeværelset, for de står ofte fremme. Det er derfor meget vigtigt, at de passer godt ind i badeværelset, men også bliver holdt pæne. Du kan med garanti finde noget der passer til netop din smag, da der er et væld af forskellige materialer som du kan vælge imellem. De kan alle gøre noget forskelligt ved den følelse man for af at være i dit badeværelse, for eksempel, et badeværelse med mange elementer af træ kan se inviterende og varmt ud. Hvorimod et badeværelse som er udelukkende sten og metal, kan se koldt men også stilfuldt og sofistikeret ud. Men som med alt indretning skal du altid huske at holde den ”røde tråd”. Mange vælger at tage det første og bedste, det kan dog gøre at rummet ser rodet eller ufærdigt ud. Derfor er det vigtigt at kigge på mange forskellige muligheder før du køber, du skal også huske at have dit badeværelses udseende og layout i tankerne når du køber. På den måde køber du ikke et dyrt stykke møbel, uden at det passer ind. Du kan se et stort udvalg af badeværelsesinteriør her.