Sådan kan du arrangere et festligt babyshower

En baby er noget af det mest livsbekræftende, der findes. Ethvert nyfødt barn er et mirakel og et levende bevis på, hvordan fantastisk naturen er! Det er værd at fejre. Også mens der ventes på livet, der snart vil komme. Har du en gravid veninde, en søster eller en god kollega, så kan du arrangere et babyshower og skabe lidt festlig stemning midt i den lange ventetid. Et babyshower indeholder mange elementer, såsom babyshowerlege, hyggelig mad, fin pynt og skønne gaver til mor såvel som baby. Læs med her, og få gode idéer til et babyshower.

Smuk pynt og fine gaver

Du har muligheden for at gå lidt amok i nuttede babyting, når du pynter op til et babyshower. Der er ingen regler, når det gælder farver, selvom mange bruger lyserød til piger og blå til drenge. Det kan dog være sjovt at bruger andre farver, der ikke i samme grad er relateret til barnets køn. Farver er for alle! Giv den gas med balloner, plyssede tøjdyr, flag, blomster, lys og konfetti. Det må gerne være overdådigt. Eksempler på gaver til et babyshower kan være sødt babytøj, en fin uro, en hjemmestrikket hue eller måske en rangle eller en sut. Til den kommende mor kan gaverne være ammebluser, en lækker creme, en ansigtsmaske eller måske en blød morgenkåbe.

Hyg jer med sjove lege

Et babyshower er ofte en meget anderledes fest, end dem, du måske er vant til. Der er mere ro på, og der er ingen alkohol involveret. Det kan være sjovt at finde på nogle sjove lege for at peppe stemningen lidt op. Legene kan eksempelvis handle om at sige babylyde, som de andre skal prøve at gætte betydningen af. Det skaber gode grin og giver anledning til en masse snak. Husk at have små præmier til vinderne.

Spis dejlig mad

Mad er vigtig for alle, og under en graviditet er det særlig vigtigt at være opmærksom på kosten, så barnet får den næring, der er nødvendig for normal udvikling. Når du arrangerer et babyshower kan du servere lidt let mad, som kan klargøres på forhånd. Det kan være:

  • Salater i alle afskygninger
  • Sandwiches med grønt fyld
  • Stykker af tærte
  • Cupcakes med glasur
  • Småkager eller knækbrød
  • En fin flødeskumslagkage med pynt og lys

Hvis du kører et specielt farvetema, kan du lade maden og pynten på maden matche de farver, du har valgt.