Sådan kommer du lettest igennem forårsrengøringen

Når det er forår, de første vintergækker springer ud, og solen varmer ind af vinduerne, er der mange af os, der får lyst til at gå i gang med den helt store hovedrengøring i hjemmet. Væk med vintersnavset og ind med frisk luft og smukke blomster. Her kan du finde tips til, hvordan du lettest kommer igennem forårsrengøringen.

Læg en overskuelig plan
Først og fremmest er det vigtigt, at man ikke gaber over for store opgaver. Undgå at give dig i kast med både oprydning i skabe, rengøring af køleskab og fryser, for så at afslutte med den almindelige rengøring i hele huset. Det kan hurtigt lede til overspringshandlinger.

Læg en realistisk plan for, hvilke steder, der trænger mest til en kærlig hånd og tag skridt for skridt. Brug eventuel en hel weekend eller nogle dage af en ferie på de mange ting, du gerne vil nå. Del op så du fx den ene dag tager køkkenskabene og ovnen, den anden dag afrimer fryser og rengøre køleskab osv.

Forbered dig
Sørg for at have de nødvendige rengøringsmidler ved hånden, rengøringshandsker så du skåner hænderne mod de kraftige rengøringsmidler og tøm støvsugerposen, så den er klar til at tage fat til den store rengøringstur. Se mere på test-støvsuger.dk, hvor du finder tilbud på støvsugere.

Gør rengøringen til en leg
Er du alene, kan rengøringen føles sjovere, hvis du inviterer en veninde eller søster over til hjælp. Spørg om hun har lyst til at give en hjælpende hånd, hvis du til gengæld sørger for en god frokost, en kop kaffe og noget hyggelig snack.
Har du ægtefælle og børn, kan du også få dem med. Lad børnene gå rundt i hele huset med en fugtig klud og fjerne støvet på panelerne. Det er bedst til dem i deres højde. Få manden til at rydde op og gøre rent på kontoret, garagen og skuret. Slut hele rengøringen af med hyggeligt samvær i sofaen med lidt varmt at drikke og lidt knas.

Det er de små detaljer, der tæller
Når rengøringen er overstået, kan friske blomster og grene få hele hjemmet til at ose ekstra rent og forårsstemt. Pluk derfor blomster fra haven, tag en tur i skoven og finde grene eller tag på det lokale blomstertorv og køb forårsgrene.