Sådan motiverer du dine ansatte

Motiverede ansatte er lig med bedre resultater og bedre dynamik på arbejdspladsen. En glad og motiveret medarbejder er også mere effektiv. Sørg f.eks. for en glad og tilfreds ansat her til vinter med ryddede udendørsarealer. Har I store områder, kan I ikke selv stå for det. Snerydning priser. Du kan også gøre dem glade således:

 

Respekter, at alle er forskellige

 

Når du omgås dine ansatte, så sørg for at behandle dem som individuelle personer og ikke blot en ansat. Hvis du viser dem, at du godt kender hver og en og hver deres kompetencer, vil det også motivere dem mere. Hvis man som ansat får tildelt en bestemt opgave med den begrundelse, at opgaven virkede perfekt for vedkommende, vil han/hun føle sig bemærket og værdsat. Hvis en ansat oplever at blive set og hørt, vil de uden tvivl ude mere, når der er brug for det, så glem ikke at lyt og tag imod feedback.

 

Fejr jeres succeser

 

Dine ansatte vil uden tvivl blive mere motiverede, hvis de kan mærke, at det nytter noget, når de arbejder hårdt. Det kan du f.eks. forsikre dem om, ved at fejre det, når I har opnået et resultat, som alle har arbejdet hårdt for. Det kunne gøres ved at bruge en aften sammen, hvor I spiser og bowler f.eks. Efter sådan en oplevelse sammen, vil det kun motivere dine ansatte mere til at gøre deres bedste.

 

Vær ikke bange for at give folk ansvar

 

Hvis man som ansat føler, at man er en vigtig del af virksomheden, vil man også blive mere motiveret. Vær derfor ikke bange for at give folk noget ansvar. Gør det muligt nogle gange at være kreativ og innovativ som ansat. Når en ansat føler, at han/hun skaber meningsfulde resultater, vil han/hun også blive gladere og derfor mere motiveret til at komme på arbejde og yde sit bedste.

 

Hold en firmafest

 

Som ansat er det også fedt, når man oplever, at der sker lidt noget andet udover hverdagens opgaver på arbejdspladsen. Hvis der er noget at se frem til, vil det også motivere. Hvis du arrangerer en årlig eller halvårlig firmafest, vil dine ansatte få en oplevelse sammen, som kan gøre dem tættere og mere trygge ved hinanden. Dette vil også kunne mærkes i den daglige arbejdsgang. Hvis man til hverdag omgås med nogle mennesker, man kender godt, vil man også yde bedre resultater.