Sådan passer du bedre på miljøet med det rette garn

Er du vild med at strikke? Og gå du meget op i at passe bedre på kloden? Så kan du med fordel overveje at bruge bæredygtigt garn til dit næste strikkeprojekt. På den måde kan du kombinere din yndlingsaktivitet, mens du er med til at tage hånd om miljøet.

Flere og flere garnproducenter lægger heldigvis mere og mere vægt på at gøre en aktiv indsats, der er til gavn for miljøet. Det betyder, at der findes garn, som er lavet ud fra bæredygtige præmisser. Det kan være garn, der ikke er banderoleret for at spare på miljøet. Garnudsalg er en af de butikker, som sælger disse produkter.

Uanset hvilket bæredygtigt garn, du bruger i dit kommende strikkeprojekt, kan du glæde dig over, at du samtidig kan skåne miljøet.

Få inspiration til dit næste strikkeeventyr

Med miljøvenligt garn er der lagt op til mange sjove strikkestunder. Når du er glad for dit bæredygtige valg, får du automatisk lyst til at glæde andre med det. Nu er der ingen begrænsninger for, hvem der kan bruge det – for det er jo bæredygtigt og miljøvenligt.

Du kan for eksempel – og med god samvittighed – strikke en flot cardigan af bomuld til dit kommende barnebarn. Han eller hun vil elske at have noget behageligt tøj på. Og så er der overskud til at lege og have det sjovt. Med de jordfarver, der er meget trendy for tiden, kan du sikre, at dit barnebarn er moderne klædt.

Har du en søster eller bror, vil vedkommende også blive henrykt over en lækker sweatshirt i mohair. De kan bruges året rundt – til kølige sommeraftener til iskolde vinterdage. Er din søster eller bror indendørstypen, der elsker at læse bøger, er de jordnære farver ekstremt passende. De giver nemlig ro. Står hverdagen i stedet på løbeture og sjov udenfor, er de friske og klare farver oftest sagen. Disse farver er nemlig ret livlige og sender god energi til dem, der bærer dem. Det er typisk blå, rød, grøn eller orange, som vil være et hit i dette tilfælde.

Fryser din gamle mor ofte på benene? Så kan du glæde hende med et par lære benvarmere i merinould. Den ældre generation går gerne i afdæmpede farver. Og ofte er de glade for lilla, blå og cremefarvet. Hun vil helt sikkert nyde sit nyeste strik, mens hun også vil være stolt af, at du har lavet det.

Mulighederne med strik er nærmest uendelige, og du kan glæde dig over, at du samtidig passer godt på miljøet.