Sådan passer du bedst muligt på dine hårde hvidevarer

Hårde hvidevarer er en stor del af mange menneskers hverdag; vi bruger de store husholdningsmaskiner når vi laver mad, vasker op og vasker tøj, og derfor er de helt essentielle i de fleste danskeres dagligdag. Hårde hvidevarer kan have en lang levetid, hvis de bliver behandlet og vedligeholdt korrekt, men hvis uheldet er ude, kan det være nødvendigt at reparere eller udskifte maskinen. Hvis du vil undgå dette, så får du i denne artikel tips og tricks til, hvordan du bedst muligt vedligeholder dine maskiner.

Hvad er hårde hvidevarer?

Hårde hvidevarer er store husholdningsmaskiner, men mere præcist dækker betegnelsen over følgende maskiner:

  • Køleskabe
  • Frysere
  • Ovne
  • Mikroovne
  • Komfurer
  • Opvaskemaskiner
  • Vaskemaskiner
  • Tørretumblere

Langt de fleste danskere ejer et køleskab, en fryser og en ovn. Derudover har de fleste adgang til et vaskeri eller egen vaskemaskine og tørretumbler. De hårde hvidevarer bruges til mange forskellige hverdagslige gøremål, og det er en af grundene til, at det er vigtigt at vedligeholde maskinerne. Maskinerne drives enten af elektricitet eller gas, og derfor har de en ledningsinstallation, som kan variere alt efter hvilket produkt, du skal tilslutte.

Hårde hvidevarer fra Bosch

Bosch er et af de førende mærker inden for værktøj, men de producerer også husholdningsprodukter og hvidevarer af høj kvalitet. Deres produkter spænder helt fra emhætter til kaffemaskiner og køleskabe, og derfor sælger de mange forskellige produkter, som danskerne bruger hver dag. Produkter fra Bosch fungerer på samme måde som mange andre mærkers produkter, og derfor skal de vedligeholdes på samme måde. Hvis uheldet er ude, kan det dog være en god idé at få maskinen repareret af et firma, der har specialiseret service af disse produkter. En af disse, som udfører reparation af hvidevarer fra Bosch, som har landsdækkende service i hele Danmark, er Dansk Total-Service.

Sådan skal hårde hvidevarer vedligeholdes

For langt de fleste husholdningsmaskiner holdes de bedst vedlige, hvis de blot holdes rene og frie for snavs og andet skidt. For de fleste køkkenapparater er det en god idé at rengøre maskinerne let en gang om måneden, mens de får en mere grundig tur en gang hver halve år. En tørretumbler kræver dog, at du rengør fnugsien hver gang, du skal bruge maskinen. Det er derfor forskelligt for maskine til maskine, hvordan de skal vedligeholdes.

Sådan vedligeholder du dit køleskab

Maskinerne i køkkenet skal altid holdes så rene som muligt, og her er køleskabet ingen undtagelse. Når du skal rengøre dit køleskab, skal du tage maden ud og slukke for strømmen, inden du giver dig i kast med rengøringen. Hylderne i køleskabet skal tages ud og vaskes med varmt vand og måske en smule opvaskemiddel, hvis der er pletter. Resten af køleskabet skal tørres af med en ren klud og varmt vand. Hvis dit køleskab har fået en grim lugt, kan du sætte en tallerken med eddike eller citronsaft til at mindske generne. Derudover er det en god idé at rense afløbsrenden med en piberenser, så du får fjernet alle madrester.