Sådan undgår du skadedyr

Du gyser garanteret bare ved tanken. Skadedyr. Rotter. Føj. Det er der absolut ingen boligejere, der er interesseret i. Og hvis først naboen har oplevet skadedyret indenfor, så bør du være ekstra varsom.

For det er ikke kun ulækkert. Det kan også være sundhedsskadeligt, da rotterne bærer på mange smitsomme sygdomme. Men heldigvis kan du selv gøre en indsats for at forebygge indtrængningen af dyrene.

Selvom du har gjort alt, hvad der anbefales, er det ingen garanti for at holde dyrerene ude. Men så findes der heldigvis råd for, hvad du skal gøre.

Start med det forebyggende

Når du skal starte med at forebygge mod skadedyr, så er følgende steder vigtige at være opmærksomme. Det er blandt andet i kloakker og afløb, at du skal være opmærksom. Disse skal være tætte og fungere optimalt. Det kan måske være svært selv at vurdere, hvorfor det er en god ide at få en professionel ud. Lokal entreprenør er svaret på, hvem du skal kontakte.

Herefter skal du sikre dig, at dit hus er tæt. Det gælder både revner i mursten samt åbninger ved ydermure, tag, vinduer og døre. Hvis der blot er et lille revne, kan selv et forholdsvis stort dyr komme igennem. Hvis du ikke er sikker på, hvad du præcist skal kigge efter, så kontakt en professionel. Det kan du også gøre, hvis du vil være et hundrede procent sikker på, at dit hus er i orden. Her kan du se en ekspertoversigt over professionelle, som du kan kontakte.

Hold øje med disse tegn på skadedyr

Som nævnt kan du aldrig vide dig helt sikker. Men hvis du ved, hvad du skal holde øje med, kan du løse problemet i tide. Og det er både gavnligt for dig, din bolig og din økonomi.

De tydelige tegn er løbespor eller en skarp lugt, som du ikke er vant til. Det kan også være ekskrementer. I disse tilfælde vil du ikke være i tvivl. De mere indirekte tegn kan være larm i gulvet eller i loftet. Kan du hører fodtrin, når du skal sove, bør du få efterset din bolig. Det kan også være i vægge, da skadedyr som nævnt kan komme ind alle steder.

Hvis du er det mindste i tvivl, så kontakt en skadedyrsbekæmper. De kan bekræfte, om du har ret i dine antagelser. Når du har forberedt dig så godt som muligt, så kan du ikke gøre mere. Men nu ved du, hvornår du skal reagere, hvis du oplever noget anderledes.