Sådan vælger du den rigtige lampe til dit hjem

Der er mange ting at tage i betragtning, når det kommer til, hvordan man skal indrette sit hjem lampemæssigt. Skal det være en stor, fyldig og iøjnefaldende lampe, eller passer det bedre med en mindre og mere subtil lysbeklædning på væggen? Alle disse spørgsmål er selvfølgelig personlig præference, men der er alligevel nogle hovedregler, som du kan have med i overvejelserne, når du går på lampejagt. Har du brug for hjælp til at finansiere din lampedrøm, så læs mere om et lån her.

3 brugbare tommelfingerregler til lampevalg

Du kan her læse 3 gode råd til, hvilke overvejelser du skal have i tankerne, når lampen skal vælges. Forsøg at forestil dig, hvordan en given lampe ser ud i dit eget hjem, og dan dig et overblik over, hvor meget lys du har brug for.

  1. Størrelsen på lampen skal passe til rummet

Det kan hurtigt blive for meget, hvis du køber en lampe, der er alt for stor til det rum, som den skal hænge i. Store lamper er utrolig majestætiske og flotte, og de skal derfor også bruges i rum, hvor der er højt til loftet. Det samme gør sig gældende, hvis du køber et lille lampe. Pas på, at rummet ikke opsluger lampens design.

2. Lampens beklædning giver et bestemt touch

Dernæst bør du overveje, hvilken beklædning lampen skal have – altså hvilken lampeskærm passer til rummet. Der er moderne løsninger i hvide, kugleformede skærme, mens der også er mere traditionelle versioner. Du kan også sætte dit eget touch på rummet ved selv at lave en passende skærm.

3. Hvor meget lys har du brug for?

Du kan selvfølgelig altid sætte en stærkere pære i, hvis du oplever, at lampen ikke giver nok lys. Vær’ opmærksom på, at lampen understøtter den nødvendige pære. Nogle lamper giver ikke så meget lys, og selvom skærmen måske er flot, så bliver det et irritationsmoment, hvis du kommer til at knibe øjnene sammen for at kunne læse en bog.

Lån eventuelt lampen med hjem

Nogle forhandlere vil lade dig tage lampen med hjem for at teste, hvordan det kommer til at se ud, eftersom det er noget af det sværeste at tænke sig til. Gør derfor brug af denne mulighed, såfremt du kan få lov til det. Det er bare at spørge.