Sådan vælger du det rigtige køkken

Der er mange faktorer, som man skal være opmærksomme på, når man skal til at vælge et nyt køkken. Drømmekøkkenet venter derude, og der er uanede muligheder for interessante designs og farver. Udover det æstetiske udtryk er det dog værd at gøre sig nogle overvejelser om et par ting. Vi har samlet en liste over elementer, som du kan tage med i dine overvejelser.

 

Dagligdagen i køkkenet

I dag kan køkkenet med rette betegnes som husets hjerte og i mange tilfælde omdrejningspunkt. Det er her, at vi mødes med familien efter endt arbejde- eller skoledag og vender situationen. Hvad der skal foregå af aktiviteter i køkkenet er dermed en god ide at forestille sig, så indretningen passer til behovet. Bruger du meget tid og energi på madlavning? Så er det lækkert med et rummeligt køkken, der har plads til alt dit grej. Hvis du har børn i skolealderen, så kan lektielæsningen gøres mere hyggelig ved, at der er siddepladser i køkkenet. Som et travlt karrierepar, der ofte spiser ude, så kan et vedligeholdelsesfrit køkken være en fordel. For at afklare dine behov og ønsker til dit køkken, så kan du konsultere dig med Tvis Køkken Center, som har mange års erfaring med at bygge drømmekøkkener.

 

Indretning

Køkkenets opbygning er nøglefaktor for, at du bliver tilfreds med køkkenet. Det er vigtigt at tænke over hvidevarernes placering, samt om de skal indbygges i dit nye køkkens moduler. Derudover har hvert enkelt køkken unikt ud fra dets krav til rengøring, holdbarhed og vedligeholdelse. Hvis man tænker på længere sigt, så kan et køkken med lav vedligeholdelse være en fornuftig investering, hvis man ikke kommer til at anvende køkkenet i lige så høj grad om et par år. Typisk indretter man køkkenet efter tre arbejdsstationer: Vasken, komfuret og køkkenbordet. Afhængig af behov kan der være brug for mindre eller mere plads til de enkelte stationer, så der er plads til at tilberede maden. Derudover er et godt tip også at have eksempelvis en krydderihylde placeret tæt ved komfuret, så ingredienserne er let tilgængelige.

 

Køkkenets udtryk

Du kan også gå på udkig efter inspiration til køkkenets udseende i boligmagasiner, blogs eller køkkenproducenter på nettet fx Tvis Køkken Center. Om du er til et enkelt, klassisk, romantisk eller en helt fjerde type køkken er op til dig. Det er dog anbefalelsesværdigt at finde et køkken, hvis udtryk passer til resten af boligens rum. Hermed er der med til at give en fornemmelse af samhørighed og harmoni.