Send din bil til 4-hjulsmåling og spar penge i det lange løb

Hvis du har lagt mærke til en eller flere af disse ting, burde du overveje at sende din bil til en 4-hjulsudmåling:

– Din bil slingrer og trækker til højre eller venstre

– Din bils dæk bliver ikke slidt jævnt

– Rattet er skævt, selv når du kører ligeud

Hvis du oplever en af disse ting, kan det betyde, at din bil trænger til at blive sporet. Når bilen bliver sporet, bliver hjulenes retning og hældning justeret, så det passer med din bils mærke og model. Når bilen ikke er sporet korrekt, bliver bilens dæk hurtigere slidte, hvilket betyder, at du oftere skal skifte dæk.  Du vil også skulle bruge flere penge på benzin, da bilen bliver udsat for et større pres end nødvendigt, hvilket får bilens benzinforbrug til at stige. Hvis du sender din bil til en 4-hjulsmåling, vil det spare dig penge i det lange løb.

 

Hvornår skal din bil have en sporing?

Hvis ikke din bil er sporet korrekt, vil det koste dig flere penge, da din bil hurtigere vil få slitage. Da en ukorrekt sporing også påvirker din bils manøvreevner, så er det vigtigt, at du husker at få din bil sporet. Der er ikke en regel for, hvor lang tid der skal gå mellem, at din bil får en 4-hjulsmåling. Det handler mere om, at du skal mærke efter, om bilen føles ordentlig at køre i. Hvis du f.eks. er kørt over et stort bump i for høj fart, og din bil derefter føles anderledes at køre i, så trænger din bil højst sandsynligt til at få kontrolleret sin sporing. Du skal selv mærke efter, men husk at det er bedst at være på den sikre side.

 

Hvad koster det at få sporet en bil?

Det er heldigvis ikke dyrt at få sporet sin bil. Oftest vil det koste omkring de 800 til 1200 kroner, alt efter hvor i landet du er bosat. Som altid, så er det en god ide at kigge på tilbud fra forskellige udbydere, så du kan få den bedste pris. En ukorrekt sporing vil koste dig flere penge i det lange løb, pga. slid og et højere benzinforbrug, og der er større risiko for at komme i et uheld pga. nedsænket manøvredygtighed. Derfor er pengene til en 4-hjulsmåling givet godt ud.