Skab forandringer i haven

Du bruger med stor garanti mange timer i haven, eller også er det førstehåndsindtrykket fra gæsterne, der ligges vægt på. Det er derfor vigtigt, at det ser pænt og nydeligt ud. Hvis du savner forandring i udendørsarealet, kan det gøres simpelt. Du skal bare ændre få ting hist og pist. Du vil med garanti føle dig bedre tilpas.

Udskift de gamle fliser

Det er altid en god start, at eventuelt skifte de gamle fliser udenfor. Eller i det mindste bare bruge en slat alge rens. Men hvis der er mulighed for at de kan skiftes, så gør det endelig. Det andet er nemlig ikke værd at bruge kræfter på, da det ofte kræver lang tid, og det kommer tit igen.

Dette er det bedste mod alger & ukrudt mellem fliserne

  • Fiberdug
  • Sand

Når fiberdug ligges under, giver det ikke ukrudtet mulighed for at slå rødder. Det er nemlig det bedste, for så slipper du for de 5 gange årlige ukrudts dage. Der er intet værre end fjerning af ukrudt, og diverse små ting. Alger kan dog ikke altid undgås, de sætter sig nemlig oftest ovenpå fliserne, og imellem.

Myrer kommer også til engang imellem, og der er intet værre end at prøve at holde diverse ting væk. Tænk derfor altid over hvad de køber, og hvor meget vedligeholdelse det kræver. Det er så sindssygt vigtigt, for det ser ikke altid kønt ud, og det vil virkelig være ærgerligt. Nye fliser, med alger fordi man ikke vil vedlige holde det.

Har du et bed?

Hvis du har et bed, så er noget af det fedeste, hvis man har sten & granit. Fordi der oftest ikke kommer ukrudt, og det giver et fedt look. Der er intet federe, end et par palmer, troldbuske og granitskærver, eller småsten. Det giver et lækkert sammenspil.

Sådan anlægger du granit & sten

  1. Afmål areal
  2. Anlæg fiberdug
  3. Find planter & anlæg dem
  4. Fordel granit/sten omkring

Vedligeholdelse af stenene kræves ikke, blot at du engang imellem tager en rive og river bedet igennem. Så stenene får plads og sol på alle sider. Stenene kan blive lysere med tiden. Fiberdugen er vigtig, ellers er der stor chance for, at du kommer til at gå og opsamle ukrudt.

Frem med moden

Det er ikke altid nemt at finde ud af hvad der er dig. Find planter der passer til dig, hvis det er rolige planter, er det en god ide med de grå farver. Men hvis du gerne vil have vilde planter, er sort eller helt lyse sten bedre. Det skaber både en balance, og en kontrast i forhold til farvespillet.

Det er oftest også svært at finde ud af om andre kan lide hvad du vælger. Men en god ide, vil altid være at se hvad de andre på vejen har. Det må gerne skille sig ud, men det er nok bedst at have i lidt samme nuancer som naboerne har. For det skal jo matche lidt, det går ikke med vidt forskellige sten.