Skal du bruge briller?

Døjer du rigtig meget med hovedpine eller trætte øjne? Har du overvejet, om det kunne have noget med synet at gøre? Når det kommer til øjnene, er det vigtigt at holde øje med dem løbende. Dit syn kan hurtigt ændre sig, og hvis du lægger mærke til små ændringer hist og her, er det en god idé at få det tjekket. Du har måske lagt mærke til, at bøger pludselig skal meget tættere på dine øjne, før du kan læse det? Eller du kniber øjnene sammen, hvis du skal læse på computeren? Måske er bogstaverne begyndt at svømme for dit blik, og bare omslaget på en bog kan begynde at give dig hovedpine. Så er det på tide at få tjekket synet.

Gå til optikeren

Hvis du kan nikke genkendende til nogle af de ovenstående problemer med synet, vil det være en god idé, hvis du lige smuttede en tur forbi optikeren. I dag er der efterhånden en optiker i alle byer, store som små. Uanset om du skal bruge en optiker i Sønderborg, Randers eller Odense. Ingen gider køre langt for at komme til optikeren, og det kan for nogle være grunden til, at synet ikke bliver tjekket. Men når der nu er så mange muligheder for at gå til en optiker i de fleste byer i dag, er det ingen undskyldning for ikke at få det gjort.

Hos optikeren foretager de en synstest, der vurderer, hvorvidt du har brug for briller eller kontaktlinser. Testen kan desuden vise, om du også har bygningsfejl. Når optikeren er færdig med testen, får du besked med det samme. Lyder beskeden, at dit syn er, som det skal være, kan du roligt gå derfra igen. Det kan dog være en god idé at booke en tid til en synstest igen om et år, så du hele tiden holder øje med, om dit syn skulle ændre sig.

Viser testen, at du skal have briller, vil optikeren hjælpe dig med at finde den løsning, der passer bedst til dig. Har du en meget aktiv hverdag og gerne vil have mere frihed, vil kontaktlinser være det rette valg til dig. Vil du derimod gerne give dit ansigt mere karakter og understreger din personlighed, så skal du vælge brillen. Her skal optikeren nok hjælpe dig med at finde det helt rette par til dig og din ansigtsform, så det passer dig helt perfekt.