Skal du på bilferie?

Hvad end du er erfaren hvad angår bilferie eller det er din første gang, er der nogle forskellige praktiske og mindre praktiske ting, der altid er gode at huske på. Der kan være meget at tænke på, og det kan være svært at afgøre selv, om du har husket alt inden du skal afsted. Der er ting, der er vigtige at medbringe både til turen hen til destinationen og til selve ferien.

Hvorfor skal du tage på bilferie?

 

Måske er du i virkeligheden slet ikke én af dem, som har planlagt at tage på bilferie i år. Måske har du aldrig overvejet, at det overhovedet var en mulighed? Faktisk bliver det mere og mere populært med bilferie i takt med, at der kommer større og større fokus på vores miljø. Bilferie er nemlig mindre skadeligt for miljøet end en flyrejse. Derfor er der flere og flere, der ser det som en mulighed. Desuden er det en hyggelig løsning, hvor I kan snakke bedre sammen under rejsen. I undgår alt det stres, der ofte er i en lufthavn, og I kan tage tingene i jeres eget tempo.

Hvad skal I huske inden afrejse?

 

Inden I overhovedet tager afsted, så sørg for, at jeres bil har fået et tjek. En god idé er at besøge et autoværksted med dygtige mekanikere. Her kan de fortælle dig, om jeres bil er klar til en rigtig lang køretur. Det ville være enormt træls at gå i stå på halvvejen. Sørg derfor for de rigtige dæk, få tjekket den der gearstang, som har drillet de sidste par måneder ect. Måske er det ikke nødvendigt med en tur til mekanikeren, men så tag i det mindste et tjek selv. Er der styr på det, der skal være styr på?

Det skal I huske på turen

 

De første par timer er sikkert ikke så kedelige. På det tidspunkt er alle stadigvæk ved godt mod, men turen kan hurtigt blive mere kedelig og måske endda konfliktskabende, fordi I bliver trætte, I keder jer og bliver utålmodige. Det handler om at holde sig selv nogenlunde beskæftiget hele tiden. Find på små ting, I kan lave sammen. Især hvis der er børn med på turen, er det godt at have noget underholdning med. Hvis tiden virkelig skal gå hurtigt, så sæt en film på omme bagved. Det kan f.eks. være på en iPad. Udover det findes der små spil, som er godt egnet til at spille i bilen. Snak sammen om, hvad I ser på turen. Medbring eller køb på vejen nogle snacks og drikkevarer. Det er både vigtigt for kroppen, men får også tiden til at gå hurtigere.

Når I er ankommet

 

Det er selvfølgelig vigtigt at pakke alt I plejer. Det giver sig selv, hvad der er væsentligt, men tilpas jeres kufferne til destinationen. Er der masser af sol, så husk f.eks. solcreme. Er det et sted, hvor I skal ud og gå langt, så husk praktisk fodtøj. Ellers er det bare vigtigt med det gode humør.