Sørg for at vedligeholde dit plankegulv

Overvejer du at få udskiftet dit gulv til noget nyt, flot plankegulv? Men er du i tvivl om, hvorvidt det kræver et stort stykke arbejde at vedligeholde gulvet, således det bliver ved med at synes pænt og velholdt? Så er her nogle gode råd til, hvordan du passer godt på dit plankegulv samt et forslag til, hvor du finder plankegulv, der både er kvalitetssikret og billigt.

Spar ikke på rengøringen og overfladebehandlinger

Det kan være utrolig svært at beslutte sig for, hvilket gulv man skal vælge at få lagt, når man gerne vil have det gamle udskiftet. Der findes et utal af forskellige varianter på markedet, og der er derfor også et væld af flotte muligheder.

 

En sikker klassiker, som vedbliver at være populær i de danske hjem, er dog plankegulvet. Et plankegulv består af nogle brede træbrædder. Og ofte er de massive, hvilket vil sige, at de er fremstillet af ét stykke træ. Med et plangulv er man således sikret et unik gulv, som kun kan findes i ens eget hjem.

 

Men så er der lige det der med vedligehold. Fordi der er vel nogle ting, man skal være opmærksom på, når man vælger at få lagt et trægulv i hjemmet. Og så skal man selvfølgelig altid være klar på, at træet vil reagere på fugtigheden. Blandt andet vil der opstå åbninger, da træ er et levende materiale.

 

Væsentligt er det at pointere, at trægulv ændrer sig over tid. Og det er en naturlig ændring, der finder sted i træets udseende. Hvor store disse ændringer bliver, er svært at sige, men generelt afhænger det af de påvirkninger, som gulvet bliver udsat for.

 

For det første kan gulvet blive påvirket af sollys, og det er faktisk også en af de væsentligste årsager til, at nuancerne i træet kan ændre sig. Hvilken tone træet bliver over tid, afhænger af den enkelte træsort. Hvis du har større møbler eller tæpper på gulvet, som skygger for sollyset, kan man også opleve lysere partier her nedenunder. Det kan derfor være en fordel i ny og næ at rykke lidt rundt.

 

Trægulve kan også med tiden blive triste at se på, hvilket dog kan afhjælpes med jævnlig rengøring. Og derudover kan det være en god idé at påføre træet nogle normale lak- og oliebehandlinger, der er forholdsvis farveneutrale, som er med til at holde træet pænt. Overfladebehandlinger og rengøring er således vigtige elementer, når man vil holde sine trægulve flotte.

 

Find dine nye plankegulve online

Mener du, at nogle flotte og massive plankegulve er den rette løsning for dig og dit hjem? Så har du heldigvis mulighed for at finde et stort udvalg af plankegulve online. Her finder du ligeledes gode råd og kyndige vejledninger til at vedligeholde dit nye gulv, således du kan være sikker på, at det bliver holdt pænt mange år ud i fremtiden. Hos FlotteGulve.dk loves du desuden prisgaranti, hvorfor du med sikkerhed finder de billigste plankegulve her, som udbydes på markedet på nuværende tidspunkt.