Spar en ferie sydpå hvert år ved hjælp af disse råd

For mange personer er det en stor udfordring at få råd til den årlige sommerferie sydpå til en destination, der opfylder alle behov. I denne artikel kan du læse om, hvordan du med nogle gode råd kan spare penge hver måned og på den måde bidrage til, at du kan få råd til din drømmeferie eller hvad du ellers går og drømmer om.

Omlæg dine lån

Renteudgifter og afdrag på lån udgør for de fleste en stor del af det månedlige budget. Der vil altid være en husleje, der skal betales, men mange personer har også valgt at låne penge til forbrug. Disse forbrugslån har ofte en langt højere rente end klassiske lån til enten bolig eller bil. Hvis du har mange små lån kan det næsten altid betale sig at omlægge disse til samme udbyder – her kan de ofte give et tilbud, der er langt bedre end omkostningerne til lånene hver for sig. På laan247.dk kan du finde de billigste lån online og se hvem du bør kontakte vedr. omlægningen af dine lån. Jo flere lån du har, des større besparelse er der at hente på denne post.

Lav et budget

Det næste råd er, at du bør lave et budget over din økonomi. Dette gøres helt konkret ved at se på kontoudtogene fra de seneste 3-6 måneder. Ligesom i luksusfælden opdeler du nu dine udgifter i kategorier som mad, husleje, fast udgifter, misligholdt gæld, opsparing og forbrug. Du vil gradvist danne dig et rigtig godt overblik over præcist hvad du bruger dine penge på. Denne øvelse vil ofte medføre en række af ubehagelige overraskelser, hvor du bruger langt flere penge på ligegyldige ting end du troede.

Det næste skridt er at overveje, hvilke dele af tidligere måneders udgifter, der rent faktisk har skabt glæde i hverdagen og hvilke, der har været fuldstændig ligegyldige og du måske ikke engang kan huske. Det er netop disse omkostninger, der skal skæres væk og sikre, at du kan skal slippe for en spare-ferie igen i år.

Slutteligt er det tid til at lægge selve budgettet for de kommende 3-6 måneder. Her tager du udgangspunkt i overvejelserne om, hvilke omkostninger, der betyder noget for netop dig og skære alle disse fra. Dernæst sørger du for at lægge et endnu større beløb til din opsparing, der meget vel kunne gå til en separat konto kaldet ferieopsparing. Det bliver sandsynligvis sværere end du tror at overholde dette budget, men med tiden vil de dårlige vaner forsvinde og det vil blive lettere for dig.