Teflons mange talenter

Du kender sikkert teflon fra de mange gryder og pander, som ligger i skuffer og skabe i køkkenet. Det er et særdeles populært materiale, som konstant bliver anbefalet, når vi køber redskaber til madlavningen. Pander og potter kommer med teflonbelægninger grundet materialets varmefaste evner, men det har også en række af andre anvendelsesmuligheder, hvor materialets andre egenskaber kommer i brug.

Teflon er mere end blot varmeresistent

Teflon er ikke blot et materiale, som du ser, når du steger en kylling eller en bøf på panden. Den højkrystalliske plasttype af polytetraflourethylen er også utrolig kemikalieresistent og temperaturbestandigt ved lave temperaturer såvel som høje. Det betyder, at teflon også er brugbart som pakkemateriale i tøj-, fødevare og bilindustrien til energisektoren, og alt dette er på grund af teflons vejrbestandige ydre.

Hvor store temperaturer kan teflon klare?

Teflon kan som udgangspunkt klare temperaturer fra minus 80 grader celsius til plus 240 grader celsius, men det er vigtigt at påpege, at fx silikonetape kun holder til 200 grader celsius. Du skal derfor være opmærksom på, hvilket produkt du udsætter for høj varme. Der findes også teflonprodukter, der er speciallavet til at klare op til 315 grader celsius.

Når teflon varmes, fordamper det

Du har sikkert lagt mærke til, at din teflon pande bliver dårligere over tid, og det er fordi, at teflon bliver til en gasart og fordamper, når det bliver varmt. Nøjagtig ligesom en masse andre materialer. Det er blandt andet derfor, at teflonpanden holder op med at slippe, efter du har brugt panden i lang tid og udsat den for meget høj varme.

Få mere at vide – Teflon i industrien

Der findes utrolig mange anvendelsesmuligheder for teflon i industrien, og forskellige typer af teflon kan bruges til bestemt arbejdsopgaver, der kræver specielle forhold. Har du brug for et lavfriktionsmateriale, der kan tåle høj varme, og som kan benyttes i et hav af industrielle fagområder? Så kan du læse mere her om, hvordan teflon kan bruges i netop din virksomhed, og hvilke produktmuligheder, der er til rådighed på markedet.