Tips og tricks til at finde en god vaskemaskine til hjemmet

Når man er på jagt efter en ny vaskemaskine, kan det være en udfordring at gennemskue, hvilke punkter og område der er vigtige at undersøge nærmere og få afstemt med krav og behov. Dette er faktisk ganske vigtigt, da man først og fremmest kan spare penge ved at vælge den rette model, mens man også kan spare sig selv for en hel del bøvl og besvær herved. Det forholder sig nemlig således, at en nyere vaskemaskine vil være meget billigere i drift og bedre for miljøet end en ældre vaskemaskine, og dette er blandt andet noget, der afgøres af vaskemaskinens forbrug.

Energimærkningen er alfa og omega

Når man skal have et overblik over vaskemaskinens forbrug, kan man som udgangspunkt regne energimærkningen som et pejlemærke for vaskemaskinens forbrug af vand og strøm pr. vask. Jo højere energimærkning, der er tale om, jo mindre vil forbruget være, hvilket i sidste ende vil medføre, at en vaskemaskine med god energimærkning vil være billigere i drift på sigt. Derved vil det hovedsageligt være på elregningen, at man kan spare penge på en ny vaskemaskine. Den højeste energimærkning, man kan give hårde hvidevarer, er A++, der er et symbol på lavt forbrug og gode miljømæssige forudsætninger, hvorfor det kan være en fordel at vælge en model med denne energimærkning.

Støjniveau og kapacitet skal afstemmes i henhold til behov

De fleste modeller fås nu om dage med en kulfri motortype, hvilket har betydning for støjniveauet, der falder en del grundet denne type af motor. Lydniveauet vil altid være størst, når der i centrifugeres, hvilket er ganske naturligt. En fordeling over støjniveauet i en vask kunne eksempelvis være 51 decibel under vask og 80 decibel under centrifugering, hvilket er et ganske lavt lydniveau i forhold til det arbejde, vaskemaskinens motor under vask og centrifugering egentlig udfører. Hernæst skal kapaciteten vælges og afstemmes i forhold til behovet, og har man et stort behov, kan det være en fordel med en høj kapacitet på eksempelvis 9 kg, mens man med et mindre behov kan nøjes med en mindre variant. Klik her for at se mere om, hvorledes du finder den rette vaskemaskine til hjemmet.