Undgå at ende foran flimmeren hver aften

I en stressende hverdag kan det være svært at komme helt ned i gear. Oftest når du kommer hjem, og har fået aftensmad ender du på sofaen indtil det er sengetid. Men hvis du vil ændre den vane skal der drastiske forandringer til. Læs med og se, om det er noget for dig. 

Giv afkald på din værste flimmerven

Hvad er det der trækker dig ned i sofaen hver aften? Er det en særlig serie? Er det Netflix generelt? Er det din mobil? Få lukket ned for din værste flimmerven, så du slet ikke har muligheden for at falde i staver hver aften, hvis du reelt set hellere vil foretage dig noget andet. 

Du kan jo selv sagt ikke give afkald på din mobil, hvis den er den store synder. Men overvej hvilke apps der er tidsrøveren og afinstaller dem eller log ud, hvis ikke de kan afinstalleres. Fjern notifikationslyde fra apps, og læg den hvor du kan høre opkald. 

Sæt en alarm

Er det nu alligevel lidt for drastisk en løsning, og vil du gerne have en lille smule tid foran flimmeren? Så sæt en alarm. Og overhold den! Er du midt i noget, når alarmen går, så er det bare ærgerligt, hvis først du begynder at snooze på denne alarm, kommer du aldrig ud af din dårlige vane. 

Lav et hyggehjørne

Ok, nu er du kommet op af sofaen, hvad så? 

Indret et område i dit hjem specifikt til den aktivitet du gerne vil i gang med. Vil du gerne læse mere, få en møbelsnedker til at lave en indbygningsreol, så du får et lækkert lille bibliotek. Sørg for at have en god lænestol at sidde i, og et lille sidebord til en kop te. 

Skal du bruge et hobbybord, men der er en radiator i vejen, kan du få bygget en radiatorskjuler med integreret bord, så det lille hjørne er skræddersyet specifikt til din aktivitet. Kender du ikke en møbelsnedker, kan https://www.klassiq.dk/ hjælpe. 

Sørg for, at dit nye område inspirerer dig til at gøre brug af det. 

Husk på!

Det er jo kun en dårlig vane, hvis du selv synes det er en dårlig vane! Hygger du dig storartet og uden en følelse af at du burde lave noget andet, så ignorer hvert et ord. Og hyg dig endelig foran flimmeren, uanset hvilken flimmer der er tale om.