Vælg den rette type trægulv til din stue

Er du nybygger som skal til at vælge stuegulv? Eller trænger boligens stuegulv blot til at blive udskiftet? Et flot nyt gulv gør underværker for stuens udseende og indretning. At investere i et nyt gulv til stuen kan være en omkostningstung affære, men ikke desto mindre er det en investering for livet. Et trægulv af god kvalitet holder nemlig år efter år med den rette behandling.

Herunder får du en guide til, hvordan du vælger det rette gulv til din bolig.

1.   Forestil dig stuens indretning

Når du skal vælge gulv, er det vigtigt at gulvet passer til rummet, huset og til dine nuværende møbler. Forestil dig hvordan dit drømmegulv vil se ud inde i stuen, og hvordan gulvet vil passe til dine møbler og din indretningsstil.

2.   Hvilken type gulv?

Skal gulvet være et plankegulv, laminatgulv eller måske et flot og stilfuldt sildebensparket? Det er helt op til dig, hvad du synes er pænest, og hvad du synes passer bedst til din stue.

Overvejer du et stilrent og elegant sildebensparket? Så se mere her og bliv klogere på hvordan du vælger det rette sildebensparket som passer til din smag.

3.   Vælg en træsort

Når du har valgt, hvilken type stuegulv boligen skal have, skal du i gang med at vælge, hvilken træsort gulvet skal være. De mest anvendte træsorter er:

  • Eg
  • Ask
  • Bøg

Men der findes også mange andre flotte træsorter som bruges til gulve.

4.   Overfladebehandlingen og pleje

Til slut skal du vælge overfladebehandling af gulvet. Skal gulvet lakeres, olieres eller noget tredje. Spørg din gulvfagmand til råds om hvilke fordele og ulemper, der er ved de forskellige overfladebehandlinger. For at gulvet kan holde sig flot i mange år, er det vigtig med den rette pleje. Her kan din gulvfagmand også fortælle dig, hvilken pleje lige præcis dit gulv skal have.