Valg og vedligeholdelse af din el scooter

Når du køber en el scooter er der flere ting, du først bør vide. Først og fremmest skal du have styr på, hvordan du vælger en el scooter, der passer til dit behov. Modellen på din el scooter afhænger nemlig af, hvor meget du skal bruge den og til hvilke formål. Derefter er det også vigtigt at vide, hvordan du vedligeholder din el scooter, så den kan holde i mange år frem.

Valg af el scooter

Det vigtigste valg består i at vælge, om det skal være en 3-hjulet eller en 4-hjulet el scooter.

Har du ikke behov for at køre i kuperet terræn, og skal du hovedsageligt køre, hvor der er trænge pladsforhold, bør du vælge en 3-hjulet el scooter. Har du derimod et stort kørselsbehov, vil du gerne køre i kuperet terræn, og ønsker du mere komfort og stabilitet i din kørsel, bør du vælge en 4-hjulet el scooter.

Når du vælger en el scooter er produktet og leverandøren vigtig. Du bør vælge en leverandør, der tilbyder flere års garanti og samtidig sælger el scootere af højeste kvalitet. Det er også vigtigt at vælge en leverandør med CE godkendte produkter. Er scooteren CE godkendt, betyder det, at den må sælges i Danmark og resten af Europa. Dette er med til at sørge for din sikkerhed, når du kører på el scooteren.

Vedligeholdelse af el scooter

Når du har fået din el scooter, skal du selv stå for vedligeholdelsen. For at sikre din el scooter og dets batteris levetid, bør du:

  • Holde scooteren ren ved at rengøre den med en fugtig klud. Din el scooter skal holdes tør, så derfor bør du aldrig bruge rindende vand direkte på den, når du gør den ren
  • Kontrollere dæktrykke jævnligt, da et for lavt dæktryk kan resultere i, at scooteren ikke kan køre så langt. Et lavt dæktryk vil samtidig sænke hastigheden
  • Oplade el scooteren efter forhandlerens anvisninger, så du sikrer en lang levetid på el scooterens batterier