Valget mellem en brændeovn og en træpilleovn

I Danmark har brændeovnen været meget populær og står derfor i rigtig mange hjem. Igennem de seneste år, har brændeovnen dog fået sig en stor konkurrent – nemlig en pilleovn.

 

Forskellen på en brændeovn og en træpilleovn

Brændeovnen

De fleste kender en ganske almindelig brændeovn. Indenfor de senest år er der sket meget med brændeovne, de kan fås i alle mulige slags design. Uanset hvilken brændeovn du vælger, så har den et brændkammer. Som det ligger i navnet – brændkammeret, er det her, at det brænde, som bliver smidt i brændeovnen, bliver brændt af. For at justere temperaturen i ovnen, så kan man justere luften i brændkammeret.

 

Træpilleovnen 

Der er stor forskel på en brændeovn og en træpilleovn. I en træpilleovn brændes der kun hårde træpiller af som kan købes løse eller i sække. Det er derfor ikke muligt at brænde almindeligt træ af. Udover brændkammeret har ovnen en helt masse elektronik og teknik. Blandt andet har den en blæser, der er indbygget og sørger for at varmen cirkulerer i rummet. Derudover er der også en termostat som automatisk holder øje med mængden af træpiller og tilfører flere, hvis det er nødvendigt. Termostaten sikrer at temperaturen i rummet både er behagelig og konstant.

 

Fordele og ulemper ved brændeovne og træpilleovnen

Brændeovnen

  • Det er forholdsvis billigt at skaffe brænde og kan tåle flere slags brænde både almindeligt brænde, briketter, kul og koks. Det kan træpilleovnen ikke, her skal du købe træpiller til den og prisen på træpiller kan variere meget.
  • Derudover er brændeovnen også billigere at købe end en træpilleovn. En brændeovn koster ca. 3.500 kr. hvor en træpilleovn kan fås til ca. 10.000 kr.

 

Træpilleovnen

  • En kæmpe fordel ved træpilleovnen er, at magasinet kan fyldes op, og her klarer teknikken resten, så du ikke behøver røre en finger.
  • En anden fordel er, at træpiller hverken skal flækkes eller stables, de leveres i poser på en palle og er klar til at komme i træpilleovnen med det samme.

 

Hvad du så skal vælge?

Ganske kort kan man sige, at hvis du gerne vil nyde varmen uden, at du skal gøre en hel masse og er indforstået med, at denne luksus koster lidt mere, ja, så er det pilleovnen, du skal vælge.

 

Vil du hellere have det billigst muligt, og har du ikke noget imod at yde lidt for at få varme på, så skal du helt sikkert vælge brændeovnen.