Vil du gerne spare tid på havearbejdet?

Det er fint at man gerne vil holde liv i haven, og derfor bruger man mange timer på at slå græsset, vande blomsterne m.m. Og for mange er det også hyggeligt at tilbringe de mange timer i haven, mens for andre er træls at skulle holde pæn. Det er der heldigvis også mulighed for undgå. Her er 6 tips til hvordan du kan spare tid i haven.

Det rette haveudstyr kan spare dig meget tid

Det er både i forhold til plantningen af nye planter og til at vedligeholde haven. Her vil en havemaskine godt kunne spare dig lang tid i haven, eksempelvis, hvis du har en gammel upålidelig plæneklipper, der tager af flere omgang for at starte, vil det være bedre at gå ud og investere i en ny. Dertil er der en række andre havemaskiner, der vil kunne hjælpe dig i haven. Og hvis du kan komme i tanke om nogle ting, du mangler for at gøre arbejdet lettere, kan eksempelvis gå ind på havebørsen, hvor du ville kunne finde havemaskiner i alle mulige afskygninger samt reservedele, hvis du blot mangler en del til den gamle havemaskine.

Vælg planter, der kan trives i din have

Hvis din have står i skyggen det meste af dagen, skal du undgå solelskende planter. Og undgå planter der kræver en masse vand i sandjord, for så skulle du bruge en del til på at vande dem. Derfor skal du være selektiv i hvilke planter der skal plantes i din have, så du ikke skal bruge at for meget tid til at pleje dem.

Bar jord er et no-go

Det er en magnet for ukrudt, og det kræver en del arbejde at luge ud i. Derfor kan du passende plante bunddækkeplanter, der hverken efterlader lys eller luft til at ukrudtet kan trives. For det er ikke sjovt at hele tiden at skulle fjerne de samme trælse ukrudtsplanter fra bar jord, men du kan heller ikke lade det stå, for ellers vil sætte præg på haven som helhed.

Opdel havne i mindre dele

Det er mere overskueligt at gå i kamp med at luge ud i et stort samlet bed frem for at skulle luge i en masse små bede. Dertil kan du også nyde den de små sejre for hvert bed du får luget ud, inden du går videre til det næste.

Kanterne bør holdes pæne

Hvis kanterne på plænen er vel vedligeholdt, gør det meget mindre, om man kan se lidt ukrudt hist og pist. Det er kun perfektionisterne, der ikke vil bryde sig om dette tip, men det er dog ikke os alle, hvor det ikke gør noget at man kan se en smule ukrudt.

Overvej hvor du vælger at plante og tænk på bløde former

Hvis du vælger at sætte et træ midt på den græsplæne, gør du det bare sværere for dig selv, for du skal jo stadig slå græsset rundt om den. Så tænk dig nu om. Derudover kan du også overveje om du skal give plænen runde former, så det er lettere at slå græsset. For det tager betydeligt længere tid at slå græsplænen, hvis du skal rundt om et træ midt på en græsplæne.