Bliv ekspert i at pudse dine vinduer med disse tips og tricks

Det er en skøn stemning der opstår, når foråret står for døren og solens stråler begynder at kigge frem. Dog kan forårsfornemmelserne ofte blive afløst af en uoverskuelig følelse af det-burde-jeg-få-ordnet, så snart solen afslører, hvor beskidte alle hjemmets vinduer er blevet hen over vinteren – og nogle gange kan det næsten være helt svært bare at se ud ad vinduerne, bare fordi de simpelthen er så snavsede! En hurtig Google-søgning på rengøringsfirma Århus kan være fristende, så du kan hyre et firma til at ordne det for dig. Men med disse gode råd, behøver du ikke bekymre dig om at ansætte nogen til at gøre arbejdet for dig – du kan nemlig selv gøre det super nemt!

  • Sørg for ordentligt udstyr. Første skridt til gør-det-selv-vinduespudsningen er at anskaffe dig noget ordentligt udstyr, i stedet for den billigste gulvsvaber. Anskaf dig først og fremmest en skraber af god kvalitet, eventuelt indvasker samt viskestykker.
  • Bland selv dit rengøringsmiddel. Fem liter koldt vand, én spiseske opvaskemiddel og en lille smule salmiakspiritus er et vidundermiddel til at opløse fedt og andet snavs på dine vinduer.
  • Undgå striber på ruden. Hvis du bruger varmt vand, skraber lodret og langsomt, og ikke overlapper, er du garanteret striber på dit vinduer. Derfor er koldt vand vigtigt, samt at du både hurtigt og effektivt, samt med den rigtige teknik og det rigtige udstyr, for at du ikke får grimme striber, når du er færdig med at rengøre vinduerne.
  • Skift vaskevandet. Så snart vandet i din spand begynder at blive bare en smule beskidt, er det vigtigt at du skifter det. Ellers kommer du mere eller mindre bare til at tvære mere skidt rundt i det skidt, som allerede sidder på vinduet – og så bliver det ikke rent.
  • Bevæg skraberen i én bevægelse. For at undgå at der kommer striber på vinduet, efter du er færdig med rengøringen, er det vigtigt at du sørger for at overlappe i de områder, hvor du allerede har skrabet. Samtidig skal du huske løbende at tørre overskydende vand væk med din skraber.
  • Lav et omvendt S. Når du skal skrabe, bør du starte i øverste venstre hjørne, og derefter fortsætte med at skrabe ligesom et omvendt S. På den måde overlapper du i kanterne og får det hele med.
  • Tør efter med en klud. Afslutningsvist skal du bruge en knastør og fnugfri klud til at tørre efter.