Dette skal du være opmærksom på hvis du vil købe ny bil

Dette er et sponsoreret indlæg

 

Det er altid dejligt med en ny bil. Men uanset om det er første- eller fjerde gang du køber bil, er der nogle ting du bør være opmærksom på inden du sætter din underskrift på kontrakten og sætter dig bag rattet. Der er nemlig en del ting du bør have styr på, enten fordi de er lovpligtige eller fordi de kan være yderst gavnlige for dig i sidste ende.

 

Vil du købe bilen brugt?

Der er både fordele og ulemper ved at købe en bil brugt, for det meste er den en del billigere. Men på den anden side er der er også en række ting du skal være opmærksom på, hvis du handler hos en privatperson. Det er nemlig for det første vigtigt at bilen bliver omregistreret så den står i dit navn, dette skal du gøre indenfor 3 uger. For at undgå alt dette besvær kan det derfor være smart fx at købe din Renault hos en Renault forhandler, som tager ansvaret og sørger for alt det praktiske. Du kan typisk købe både brugte og nye biler fra din Renault forhandler, og på den måde slipper du for at skulle sætte dig ind i alle reglerne for omregistrering osv.

 

Hvor langt kører du om dagen

Efter du har taget stilling til om du vil købe bilen ny eller brugt, skal du derefter gøre op med dig selv hvor langt du køre på en dag. Alt efter hvor langt du køre er det nemlig vigtigt at du også finder en bil som kører langt på literen, for at kunne spare penge i længden. Herudover kan det også være smart at overveje hvor tit du kører til udlandet, for i så fald skal du blandt andet huske at ligge den nye bils registreringsattest ind i handskerummet.

 

Husk at være dækket ind i tilfælde af uheld

Det er i Danmark lovpligtigt at have din bil ansvarsforsikret, men det kan faktisk være en rigtig god ide at supplere op med andre forsikringer. Dette kunne fx være en kaskoforsikring som dækker i tilfælde af at din bil er udsat for tyveri eller andre skader der kunne komme i forbindelse med en bilulykke. Er du ikke selv forsikret kan det være smart at få en førerulykkeforsikring, som sikre du får erstatning hvis du får permanente mén efter en ulykke.