Er bilen gået i stykker?

Dette er en sponsoreret artikel

 

Hvis du har eller har haft bil, så har du sikkert prøvet det – og kan derfor relatere. Bilen melder fejl eller du er ude for en ulykke. Det er selvfølgelig mindre alvorligt, hvis bilen bare bryder sammen af sig selv, end hvis du har været ude for et færdselsuheld. Om ikke andet, så er begge tilfælde trælse at ende i. Det er utroligt frustrerende, ikke bare fordi det kan være dyrt, men også fordi man står i en situation hvor man ikke kan komme videre. Bilen vil ikke køre, og du skal nu til at finde en måde at komme videre på, samt hvordan bilen skal komme med dig hjem. Hvis du er heldig, og ikke har været ude for en ulykke, så slipper du heldigvis for at have politiet involveret.
Når bilen går i stykker, er det rigtig belejligt at have god vejhjælp. Det kan være svært at finde rundt i, hvem man skal vælge og en decideret vejhjælp pris,  hvad den reelt indebærer, samt sammenligning af forskellige tilbud. Har du en god vejhjælp, så burde det ikke være kompliceret at komme videre fra stedet, og få din bil på værksted.

 

Hvilken mekaniker skal du vælge?

Når vejhjælpen kommer for at hente bilen, så skal du vælge hvor den skal køres hen. Alt afhængig af omfanget af skaden, så er der mange muligheder. Hvis du er helt heldig, og du bare har været ude for en punktering, så fikser de som regel problemet på stedet. Er du knap så heldig, så sørg for at vælg en mekaniker du stoler på, og som er i nærheden af dit hjem. Der er stor forskel på priserne i mekanikerbranchen, og i sidste ende så er den store udgift bundet op i mandetimer. Det kan altså betale sig at finde en mekaniker der er dygtig – specielt hvis problemet ikke er kendt endnu, og det først skal diagnosticeres. Hvis han er dygtig, er chancen nemlig for at han ikke skal bruge lige så lang tid på at fikse problemet, som en mindre dygtig mekaniker.

 

Der skal ny bil til

Er du så uheldig at bilen er stået helt af, og at du er nødsaget til at skrotte den, så er der også en del overvejelser at gøre i forbindelse med køb af ny bil. Ligesom med mekanikere, så findes der mange gode forhandlere, og der kan være forskel i prisen. Man skal også gøre sig overvejelser omkring bilens stand – altså hvorvidt den skal være ny eller brugt.
Først og fremmest skal du gøre din research, så du har en nogenlunde idé om, hvad den bil du leder efter koster. Ved at du sætter dig lidt ind i tingene, undgår du, at forhandleren snyder dig. Mærker forhandleren at du er helt grøn, så har du ofte ikke meget at forhandle om. Yderligere så er det en rigtig god idé at købe en bil der har gået et sted mellem 10.000 og 20.000 km, hvis du ønsker at spare penge, men stadig have en næsten ny bil. Værdiforringelsen af bilen er enorm stor de første 20.000 km, hvorfor det altid kan betale sig at lade andre om at tage dette tab.