Er parterapi i Odense noget for jer?

Hvordan opstår konflikter?

Når først forelskelsens rus har lagt sig, og hverdagens rutiner kommer til at præge ens forhold, kræver det arbejde og kommunikation for at kunne få forholdet til at fungere. Især sidstnævnte, kommunikationen, er helt essentielt i ethvert forhold. Det kan nemlig være utroligt svært for rigtig mange både at udtrykke sig omkring egne følelser og oplevelser, men også at læse andre mennesker – endda selvom det er ens partner, som man føler man kender ud og ind.

Det kan nemlig være en umulig opgave at skulle forstå, hvordan andre føler det, hvis de ikke kan sætte ord på det. Så bliver det til et gætværk, og begge parter kan hver især føle sig misforstået og måske endda ignoreret eller ikke bemærket, og det kan lede til grimme eller ubehagelige episoder.

Kommunikationen er alfa og omega i et forhold

Har man ikke en god kommunikation i ens forhold, og taler man ikke om det, der enten er godt eller skidt, kan man ikke forvente, at modparten ved, hvordan man har det, og er den eksisterende kommunikation ikke fyldestgørende, kan det desværre skabe nogle bump på vejen.  Derudover er det også vigtigt at kunne lytte til ens partner – ikke kun på det der bliver sagt, men også det, der nødvendigvis ikke bliver sagt.

Er der problemer med kommunikationen, og føler man ikke, at ens partner lytter tilstrækkeligt til en, kan det efterlade en følelse af at være utilstrækkelig, og at man ikke føler sig forstået, og det er rigtig usundt i ethvert parforhold. Heldigvis findes der værktøjer til at komme gennem dette – blandt andet parterapi.

Parterapi Odense – det kan være vejen frem for jeres forhold

Det vigtigste man kan gøre for at hjælpe sit forhold på vej, hvis man har problemer med at lytte og med at kommunikere med hinanden, det er at tale om det. Få sat ord på situationen, få sat ord på følelserne og vigtigt af alt: få sat ord på, hvad den enkelte oplever af udfordringer i forholdet.

En parterapeut kan hjælpe med at give jer værktøjer til at komme videre, og heldigvis findes der i dag parterapeuter rigtig mange steder i landet. Blandt andet kan man henvende sig til Change Your Life, som giver parterapi i Odense, og allerede der har man taget første skridt mod en bedre kommunikation, og dermed også muligheden for at opnå en sundt forhold, hvor begge parter føler sig imødekommet og værdsat.