Forny garderoben uden at betale en formue

Tøj kan være med til at fortælle noget om, hvem vi er. Uanset om du går klædt i alle regnbuens farver eller foretrækker det hele mere enkelt, så kan stil være en måde at udtrykke din personlighed over for omverdenen. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at mange mennesker går meget op i deres tøj og ønsker, at der er styr på garderoben. Det er bare ikke altid helt billigt. Hvis man virkelig skal have tøj til enhver lejlighed, til hvert eneste humør, til hvert eneste sjove indfald, så koster det jo nogle penge. Men hvis du bærer dig fornuftigt ad og holder hovedet koldt, så behøver du faktisk ikke betale en formue, når garderoben skal fornys.

 

Kvalitet over kvantitet

Det er sagt mange gange før, men det kan heller ikke gentages no. Et flot stykke tøj er bare bedre end ti stykker, der aldrig bliver brugt men bare ligger og mugner i skabet. Kvalitet slår kvantitet, og det er også den indstilling du skal have, når du køber tøj. Gå efter det, som du ved, at du vil blive glad for. Du kunne for eksempel købe dig en lækker striktrøje til de kolde dage fra tøjmærket ichi, der blandt andet forhandles hos companys.com. Du kunne også investere i en smuk og feminin nue notes kjole, som kan købes på anthon.dk.

 

Tips til at undgå impulskøb

Hvis man gerne vil forny garderoben uden samtidig at omlægge hele budgettet, så er impulskøb nok den allerværste fjende. Det er da også svært ikke at lade sig lokke af de farvestrålende prisskilte, der lover tilbud og rabatter af høje procenter. Heldigvis er der et par ting, man kan gøre for at undgå dem:

  • Lav en regel om, at der skal gå mindst 24 timer fra du ser noget tøj, til du køber det. På den måde får du tid til at overveje, om det sennepsgule tylskørt med pailletter nu virkelig også er noget for dig.
  • Hold dig væk fra onlinebutikker medmindre du ved, at du har brug for noget. Det er selvfølgelig altid hyggeligt med lidt vinduesshopping, men det øger også chancen for, at du alligevel kommer til at bestille noget hjem, som du ikke bliver glad for.
  • Læg et budget. Sæt et fast beløb til tøj hver måned og beslut dig for, at hvis du overskrider det, så tages pengene fra feriekontoen eller lignende.