Gør din have sommerklar

Dette indhold er sponsoreret

 

Sommeren er ved at komme, hvilket betyder, at de fleste mennesker får mere gavn af deres have ved denne årstid – aftenerne bliver længere, og vejret varmere. Dette betyder, at du nu skal i gang med at klargøre din have, så den er sommerklar. Du får her nogle idéer til, hvilke opgaver du kan begynde på nu.

 

Orden haven

En have skal helt være fuldstændig klar til, at sommeren melder sin ankomst. Du kan derfor benytte tiden op til sommeren til at få fjernet træer, som du gerne vil have fjernet eller beskåret. Det kan være de er med til at lukke af for sollyset.

Når sommeren er kommet, skal alt mos og ukrudt være fjernet. Mos og ukrudt kan du både finde i din græsplæne, men også imellem fliserne. Når der titter ukrudt op mellem fliserne, vil du opleve, at ukrudtet får alting til at se misligholdt ud. Du kan derfor gøre meget for at få din have til at se vedligeholdt ud bl.a. ved at fjerne ukrudtet, som eksisterer mellem fliserne. Lyt til god radio, drik en kop kaffe og få fjernet mosset og ukrudtet – du vil takke dig selv senere.

Måske trænger din græsplæne til, at der bliver kørt en græsslåmaskine over den, så græsset bliver klippet. En nyslået græsplæne er altid dejlig for øjet, og du kan samtidig nyde den friske duft efter din tur med græsslåmaskinen, da duften af nyslået græs spreder sig. Så ved du, at det er ved at blive sommer.

 

Havemøbler

I vintermånederne ser din have trist og kedelig ud, da alle havemøbler osv. er pakket væk. Når du får havemøblerne frem ude på din terrasse, så ved du, at sommeren venter lige rundt om hjørnet. Havemøblerne kan du tørre af med en våd klud, så du får fjernet eventuelt spindelvæv samt andet snavs. Det kan måske være, at du sidste år havde sat dig for, at du i år skal ud og finde nye havemøbler, fordi du synes, at de trænger til en udskiftning. I denne anledning kan du gå på jagt efter inspiration til, hvordan du selv kan lave dine egne havemøbler. Det er ikke så svært, som du tror. Det kræver, at du har ordentligt værktøj ved dine hænder, og ellers begiver dig i kast med det. Du kan f.eks. bygge din egen bænk, som du kan have stående i et sted på din terrasse sammen en masse sommerblomster, som spreder en dejlig blomsterduft.