Gør dit barns autisme mere overskueligt

Det kan være en kæmpe udfordring for vedkommende, der lever med autisme, men ikke også mindst for familie og pårørende. Der er flere ting, I kan gøre for at prøve at gøre det mere overskueligt. Der findes ingen mirakelkur, men hvis I gør nogle små ting hist og her, vil det muligvis gøre hverdagen nemmere.

Sørg for en god nattesøvn

 

Børn med autisme kan have rigtig svært ved at sove. Det går udover barnets livskvalitet, koncentrationsniveau og energi dagen efter, hvis ikke han/hun får en ordentlig nats søvn. Sæt dig hver dag og tal med dit barn en time før sengetid. Spørg ind til, om der er noget, som går ham/hende på. Hvis I får talt om tingene, undgår I et barn, der ligger og tænker og bekymrer sig om en hel masse, når det skal sove. Brug desuden 10 minutter sammen med dit barn og gennemgå den kommende dags planer, så han/hun er forberedt. Det vil gøre, at barnet ikke skal ligge og spekulere, når han/hun skal prøve på at sove.

Besøg en psykolog

 

Det kan være rigtig godt for mange at besøge en psykolog. Du kan være frustreret over rigtig mange ting, som du bare ikke har lyst til at fortælle andre. Dem kan du fortælle til din psykolog. Bor du i Århus eller omegn, så besøg en Psykolog i Århus. Du kan også lade dit barn med autisme besøge en psykolog. Der findes psykologer som specifikt er psykolog i autisme. Det burde kunne tage nogle af dit barns bekymringer og negative tanker væk, så det bliver nemmere at være ham/hende.

Tal om tingene

 

Et barn med autisme kan tit opleve at rende rundt og bekymre sig en hel masse. Det kan resultere i nogle udbrud eller nedsmeltninger, som er træls for hele familien og ikke mindst barnet selv. Sørg for jævnligt at snakke om tingene. En helt masse indtryk kan hurtigt blive for meget, så forbered dit barn på dagen, så han/hun oplever færrest uventede ting som muligt. Tag tingene i opløbet, så det går mindst muligt galt.

Vær konkret i dit sprog

 

Børn med autisme tænker meget konkret og bogstaveligt. Derfor bør du være meget præcis i dit sprog og undgå metaforer og ordsprog. Når I skal et eller andet, så forklar det kort og præcist, så dit barn forstår det og ikke føler sig utryg.