Gør plads til dine børn i haven

Kan du lide at gå i haven, men savner du at have dine børn med derud? Hvis du gerne vil lokke dine børn med ud i haven, er du nødt til at have noget at lokke med. Hvis ikke der er forskellige ting at lave i haven for dem, vil det blive meget svært at få lokket dem med udenfor.

Lav haven mere legevenlig

Hvis du gerne vil tage den hele vejen og lave helt om i haven for børnenes skyld, kan du forsøge at lave selve haven mere legevenlig. Det gør du f.eks. ved at lave gangstier rundt omkring, plante buske lidt tilfældige steder og måske stille nogle træer. Meningen med det er, at det skal blive sjovere at lege gemme og fange ude i haven Hvis haven er én stor græsplæne, vil der ikke være meget at tage sig til for børnene. Hvis der til gengæld er masser af buske at gemme sig bagved, er der lagt op til leg.

Byg jeres egen legeplads

Det behøver ikke være noget vildt, men et hjørne i haven dedikeret til børnenes med deres egen lille legeplads, vil også kunne få dem med udenfor. Du kan f.eks. sætte et gyngestativ og en sandkasse. Der findes selvfølgelig også mere komplicerede løsninger, hvis du vil gå all in. Det er dog en god idé at have en eller anden form for underlag, så ingen slår sig, når de leger. Det kan f.eks. være noget gummi gulv. Tjek her en forhandler af alle slags gummi.

Invester i en havetrampolin

Havetrampolinen har i mange år været en klassiker i enhver dansk have stort set. Det er ikke så underligt, for det er en sikker vinder blandt børnene. Den kan bruges af både små og store børn, og sågar de voksne kan være med. Den kan bruges på de fleste tider af året, så længe I sørger for at spænde den fast til jorden.

Lav hyggelige bede med frugt og grønt

Børn synes som regel også, det er sjovt at være med til at så grøntsager, plante bærbuske osv., men de synes det er mindst lige så sjovt at se det vokse op og være med til at plukke det igen. Hvis de er med helt fra starten, vil det blive rigtig spændende for dem. Så er det også lidt sjovere at spise de grønne ærter til aftensmad, når man selv har plukket dem.