Guide: Vælg den rigtige tagrende

Vil du gerne gøre dit hus en tjeneste, så bør du overveje at hænge tagrender op. Tagrender er vigtige, da de opsamler regnvand fra taget og leder det ned i husets kloak eller brønd. Uden en tagrende vil vandet i stedet for lægge sig langs husets fundament, og det kan lave store skader på huset. Derfor er det vigtigt at hænge tagrender op, hvis du er glad for dit hjem og ønsker at passe på det. Der findes i dag et stort udvalg af tagrender, og det kan derfor være svært at vælge. Dog får du herunder nogle gode råd til, hvordan du kan være helt sikker på, om du vælger den rigtige.

 

Er du økonomisk?

Hvis du er opmærksom på din økonomi, og du gerne vil lede efter et lidt billigere alternativ, så bør du vælge en Stål – eller AluZink tagrende. Denne type tagrende er ikke ret dyr sammenlignet med en Zink tagrende, der koster mindst det dobbelte af en AluZink tagrende. En stål og AluZink tagrende bør have en dimension på mindst 0,7 mm.

 

Satser du på lang levetid?

Ønsker du at finde en tagrende, der kan holde i mange, bør du vælge en tagrende af enten Zink, Kobber eller Plast, da disse kan holde i op til 25 år. Plast er dog det billigste alternativ af disse tre, da tagrenden ikke er miljøvenlig, og den svækkes af UV-lys fra solen.

 

Husk at vælge en tagrende af den rette størrelse

I alle tilfælde er det vigtigt, at du vælger en tagrende af den rette størrelse. Sørg derfor for at måle, hvor stor den skal være eller få en blikkenslager til at bedømme det for dig. Din blikkenslager kan desuden også sætte din nye tagrende op, så du slipper for selv at gøre det.

 

Kontakt din blikkenslager

Ønsker du at hænge en tagrende op, er det altid en god idé, at du tager kontakt til din fortrukne blikkenslager. Bor du i nærheden af Odder eller Skanderborg, og leder du efter en god blikkenslager – kontakt Blikværkstedet.dk.